NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Legiștii ieșeni au elucidat misterul cadavrului înmormântat în Costuleni! Medicii au descoperit că bărbatul care i-a luat locul în groapă „mortului-viu” este Marius Artene! Totul a ieșit la iveală după analiza ADN!

Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași au finalizat ancheta în cazul bărbatului înmormântat în urmă cu câteva luni la Costuleni. Atunci, autoritățile și familia au crezut că este vorba despre Gabriel Luca. Însă acesta s-a întors acasă, viu și nevătămat, la 40 de zile de la înmormântare. Astfel, anchetatorii s-au axat pe o altă sesizare, venită din partea rudelor unui alt bărbat. Au fost preluate probe ADN și medicii legiști au constatat că, de fapt, cel îngropat este Marius Artene, un bărbat de 57 de ani

Medicii legiști ieșeni au elucidat misterul bărbatului înmormântat în localitatea Costuleni! Specialiștii au descoperit că bărbatul care i-a luat locul în groapă „mortului-viu” este Marius Artene! Totul a ieșit la iveală după analiza ADN!
Astfel, specialiștii de la Institutul de Medicină Legală (IML) Iași au finalizat ancheta în cazul bărbatului înmormântat în urmă cu câteva luni la Costuleni. Atunci, autoritățile și familia au crezut că este vorba despre Gabriel Luca. Dar acesta din urmă s-a întors acasă, viu și nevătămat, la exact 40 de zile de la înmormântare. Atunci, anchetatorii s-au axat pe o altă sesizare, venită din partea rudelor unui alt bărbat. Au fost preluate probe ADN și medicii legiști au constatat că, de fapt, cel îngropat este Marius Artene, așa cum afirmaseră rudele acestuia din urmă.

Se pregătește deshumarea cadavrului de la Costuleni

Așadar, anchetatorii au preluat probe ADN pentru a afla dacă persoana decedată este un bărbat din comuna Gorban, dat dispărut de familie. Având în vedere că persoana decedată era înhumată de câteva luni și se afla în stare de putrefacție, recunoașterea facială a fost imposibil de făcut. Bărbatul îngropat în locul „mortului-viu” din Costuleni a fost identificat de către reporterii cotidianului „BZI”! Aceștia au aflat că este vorba despre Marius Artene, un bărbat de 57 de ani, din satul Podu Hagiului, comuna Gorban, județul Iași.

În urmă cu câteva luni, acesta a plecat de acasă, pentru a munci la o stână. Rudele nu l-au dat dispărut până în acest moment pentru că știau că este plecat la acea stână. Marius Artene nu a mai dat vreun semn familiei sale, iar, din acest motiv, rudele ieșeanului au devenit îngrijorate și au văzut la un moment dat pe site-ul cotidianului „BZI” știrea referitoare la „mortul-viu” de la Costuleni. Atunci, membrii familiei lui Marius Artene au înțeles că ceva era în neregulă și că este posibil ca persoana îngropată în locul lui Gabiel Luca să fie ruda lor. Reporterii „BZI” le-au arătat rudelor lui Marius Artene o fotografie cu cel îngropat, iar acestea l-au recunoscut pe bărbat.

  

Ciudatul caz al „mortului-viu” din județul Iași

La finele anului trecut, reporterii „BZI” au prezentat un caz incredibil. Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost dat dispărut după ce a plecat de acasă. La scurt timp de la semnalarea dispariției acestuia, polițiștii ieșeni au găsit un cadavru. Familia ieșeanului dispărut a luat cadavrul găsit pe un câmp de oamenii legii și l-au îngropat creștinește. La 40 de zile de la înmormântare, bărbatul care, chipurile, ar fi fost îngropat a ajuns acasă. Gabriel Luca, din comuna Costuleni, a fost dat dispărut pe 25 octombrie 2020. Polițiștii au mers la familia acestuia, au luat declarații și au ridicat mai multe probe.

continuare pe www.bzi.ro

Advertisements

Related posts

Fetele dispărute de la Iaşi: biletul misterios găsit de părinţii Alecsandrei. Cealaltă copilă, de 14 ani, găsită la iubit

Redacția

Revolta foştilor prefecţi

Redacția

Ce ne pregătește Apa Vital? La Iași taxează şi pentru ploaia din parc!!!

Răzvan Grecu
Încarcă...