RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Legea mirosurilor intră în vigoare joi. Ce amenzi riscă firmele care „deranjează olfactiv”

Legea mirosurilor, care intră în vigoare joi, impune sarcini noi pentru firmele cu activităţi care „deranjează olfactiv”. Companiile sunt obligate să aibă sisteme proprii de monitorizare a disconfortului olfactiv și să întocmească un plan de măsuri ce vizează reducerea acestui disconfort.

Amenzile pentru nerespectarea noilor norme ajung până la 100.000 de lei și există chiar şi riscul închiderii activităţii, scrie Mediafax, care citează Avocatnet.ro.

Guvernul trebuie să vină cu o hotărâre prin care să completeze cadrul legal, altfel noile obligaţii nu se pot aplica.

Legea obligă firmele şi alţi operatori economici să elaboreze planuri de gestionare a disconfortului olfactiv, printre altele. Este vorba de cei care pot genera disconfort olfactiv.

  

Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2005 privind protecţia mediului (Legea Mirosurilor) a fost adoptată în 17 iunie de Camera Deputaţilor, cu 309 voturi „pentru” şi o abţinere.

digi24

Related posts

Se lărgește partea carosabilă în zona localității Bălțați

Redacția

Informațiile despre interesele imobiliare ale primarului Dumitru Pantazi și ale familiei sale sunt anonimizate, în timp ce ale oponenților politici nu!

Răzvan Grecu

Câinii fără stăpân vor fi strânși de pe străzi și duși în adăpost

Iulia Huțanu
Încarcă...