RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieSocial

Legea care stabilește dacă poți să te uiți peste gard la vecini!

Atunci când vine vorba de construcția unei locuințe la sol, proprietarii trebuie să țină cont nu doar de propria casă, ci și de gardul care delimitează proprietatea de cea a vecinilor. În cazul în care proprietarul nu respectă înălțimea optimă a gardului, se poate trezi cu poliția la poartă.

Conform prevederilor legislației, construirea gardului dintre proprietăți este o obligație reciprocă a vecinilor, cu condiția respectării înălțimii maxime stabilite la 2 metri, inclusiv coama zidului, conform articolului 662, aliniatul 2 din Codul Civil. Esențial este ca gardul să nu încalce drepturile de proprietate și posesie ale vecinului, să nu fie amplasat unilateral și să permită scurgerea apei atât pe terenul unui vecin, cât și pe celălalt, scrie publicația Adevărul.

În situația în care un vecin dorește să se abată de la prevederile codului civil, doar autoritățile locale, prin reglementările de urbanism, au prerogativa de a decide asupra posibilității ridicării gardului peste înălțimea specificată.

Legea stipulează, de asemenea, că ridicarea gardului este o responsabilitate comună a ambilor vecini. În cazul în care un proprietar refuză să contribuie la ridicarea gardului, acesta poate fi obligat legal să o facă.

  

https://agro-tv.ro/legea-care-stabileste-daca-poti-sa-te-uiti-peste-gard-la-vecini/?fbclid=IwAR3z7oElIKmsnCm4QzYEa0wy32srkSlnhecGEM3Sedp2y5Ho9Y9yMq4TO80

Related posts

Pășcănenii fac glume pe seama gropii din centrul intersecției de la semafoare

Ema Roman

Viteza trenurilor pe ruta Iaşi-Paşcani va ajunge la 160 km pe oră în câțiva ani

Redacția

Mulți pășcăneni interesați de un loc de muncă în străinătate

Ema Roman
Încarcă...