RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Le Monde: În Parlamentul European, cordonul sanitar împotriva forțelor de extremă-dreapta este tot mai FRAGIL

Progresele pe care partidele suveraniste și naționaliste ar urma să le obțină în scrutinul europarlamentar relansează dezbaterile privind acordul tacit între principalele grupuri politice pentru a le exclude din funcțiile influente în cadrul instituțiilor europene, dar ”cordonul sanitar” contra forțelor de extremă-dreapta este ”tot mai fragil”, comentează cotidianul Le Monde.

”Ascensiunea forțelor de extremă-dreapta în alegerile europene ar putea relansa dezbaterea privind cordonul sanitar care, în prezent, privează partidul francez Mobilizarea Națională (RN) și aliații lor din Parlamentul European de funcțiile de conducere în cadrul instituției. De fapt, partidele reunite în grupul Identitate și Democrație (ID) nu sunt asociate deloc negocierilor din procesele legislative. Nu au acces la niciunul dintre cele 14 posturi de vicepreședinți ai Parlamentului European, nici la conducerea comisiilor parlamentare, nici la cel mai mic post administrativ”, subliniază editorialistul Virginie Malingre, în cotidianul francez Le Monde.

Cutumele Parlamentului European prevăd repartizarea acestor posturi în funcție de rezultatele în alegerile europene. Dar conservatorii din cadrul Partidului Popular European (PPE), social-democrații S&D, liberalii din cadrul partidului Înnoim Europa, Verzii și Stânga radicală au o înțelegere pentru a priva grupul Identitate și Democrație de aceste drepturi.

”Acest Parlament European, care dă lecții despre democrație în străinătate,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cum arată mașina pe care un mecanic a refuzat s-o verifice, din cauza mizeriei din interior (FOTO)

Redacția

LIVE UPDATE: Rachetă căzută în Polonia: Președintele Duda: „Nu există niciun indiciu că a fost un atac intenționat” din partea Rusiei / Kremlinul apreciază „reținerea” manifestată de SUA: „Trebuie remarcată reacția profesionistă a părții americane”

Redacția

Zelenski va publica o carte cu discursurile ținute în timpul războiului

Redacția
Încarcă...