NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Lansare de carte la Iași: „Practica exorcizării în Biserica Ortodoxă”

Duminică seară, 1 noiembrie 2020,  în sala „Iustin Moisescu” din cadrul Ansamblului Mitropolitan Iași a avut loc lansarea cărții „Practica exorcizării – aspecte liturgice, canonice și pastorale”. Volumul, semnat de părintele arhimandrit Nichifor Horia, poate fi achiziționat de la Editura Doxologia.

Editura Doxologia a lansat ieri seară cartea „Practica exorcizării – aspecte liturgice, canonice și pastorale”, scrisă de părintele arhim. Nichifor Horia, exarh administrativ al Arhiepiscopiei Iașilor și starețul Mănăstirii „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași. Lucrarea, apărută în acest an, reprezintă teza de doctorat susținută de părintele stareț în anul 2018 la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” din Iași. Alături de autor au mai luat cuvântul părintele prof. Viorel Sava, coordonatorul tezei de doctorat, părintele prof. Ion Vicovan, decanul Facultății de Teologie, dar și invitați din sală.

„Acest eveniment l-am trăit ca pe o odovanie a praznicului, praznicul însuși fiind susținerea tezei de doctorat acum doi ani în urmă. Această odovanie este o împlinire pentru că au fost câteva reveniri, câteva adăugiri la volumul inițial iar lansarea în sine a fost o reuniune, o reîntâlnire cu oameni dragi care mi-au fost alături și la susținerea tezei, oameni dragi în ochii cărora am citit bucurie și căldură sufletească și asta înseamnă pentru mine foarte mult. În elaborarea tezei au fost și multe greutăți, multe piedici, am avut oameni care m-au întărit, unii m-au susținut doar cu zâmbetul, alții cu experiența lor iar această seară a reprezentat și un moment în care mi-am exprimat mulțumirea pentru cei care m-au ajutat, începând cu părintele îndrumător, începând cu cei care mi-au fost aproape de mănăstire și nu în ultimul rând, cu cei care mi-au fost alături și au împărtășit această bucurie. Această carte a fost o provocare pentru mine, o provocare de a descoperi învățătura curată a Bisericii, iar la rândul meu de a o dărui sintetic credincioșilor pentru a avea la îndemână un instrument de lucru atât de necesar pentru un subiect atât de delicat și controversat”, ne-a mărturisit părintele arhim. Nichifor Horia.

La final, cei care au cumpărat cartea au primit autografe din partea părintelui exarh. Volumul poate fi achiziționat de la Editura Doxologia.

  

arhiepiscopia iasilor

Advertisements

Related posts

Pășcănenii sunt așteptați luni la dezbaterea publică privind bugetul municipiului Paşcani pe anul 2017

Teona Gherasim

Festivalul Lavandei din Hărmănești, un eveniment plin de culoare

Iulia Atodiresei

Strat de zăpadă de 7–8 metri pe Transfăgărășan cu două săptămâni înainte de deschidere

Redacția
Încarcă...