Marți, 27 iunie, de la ora 15:00, Biblioteca Orășenească „Universul cunoașterii” din Târgu Frumos, va găzdui o lansare de carte ce face parte din proiectul “Comunităţi Şcolare în Sinergie” realizat de Liceul Special „Moldova” în colaborare cu ISJ Iași și cu alte unități de învățământ. Este vorba despre cartea „Tezaur de greșeli” scrisă de Carmen Neagu, profesor cu o experiență de 17 ani în învățământul românesc.
„Vă invităm la o lansare de carte, din cadrul proiectului #Comunități_Școlare_în_Sinergie, de mare semnificație – pentru cadre didactice, pentru părinți, pentru elevi și oricine se simte conectat la educație – marți, 27 iunie 2023, la Biblioteca Orășenească din Tg. Frumos. #Mulțumim_Primăriei_Orașului și #Bibliotecii pentru colaborarea în acest proiect! Doamna profesor Gisela Petrila va coordona recitalul de deschidere al acestui eveniment. Cartea este un ghid de supraviețuire pentru toți dascălii (educatori, învățători, profesori) şi introduce capsule din psiho-educația de care are nevoie orice educator care nu vrea sa mai meargă la şcoală. Ar putea explica multe din nemulțumirile profesorilor din această perioadă și aduce instrumente de înțelegere aprofundată a conflictului profesional. Ghidul „Tezaur de greșeli” compilează o serie de tehnici şi intervenții psiho-emoționale validate ştiințific, explicate de un psiholog atestat de Colegiul Psihologilor din Romania. Este un suport practic, gândit de un profesor cu o experiență de 17 ani la catedră, care deschide accesul la #Comunităţi de educatori cu valori similare şi îşi valorizează eşecul şi greşelile profesionale.
Carmen ne mărturiseşte: <<Acum 5 ani, după ce am experimentat tot ce se putea în sistemul public de învățământ, am început facultatea de psihologie și psihoterapia personală, care m-au ajutat să înțeleg în ce film jucam fără să fiu pe deplin conștientă de rolul meu. Acum știu cum am ajuns aici, știu cine sunt și știu că ceea ce fac ca profesor și ca psiholog este valoros. În cartea mea am creat o serie de direcții în care poți să alegi și căi din care poți alege pentru a te simți împlinit în rolul tău de dascăl>>”, potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Liceului „Moldova”.