NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Lacul Peștișorul va fi modernizat! Nota conceptuală va fi supusă, în premieră, aprobării consilierilor locali

Modernizarea și reabilitarea Lacului Peștișorul a fost și este una dintre principalele cereri ale pășcănenilor, adresate administrației locale. Deși în Consiliul Local subiectul a fost discutat de mai multe ori, iar un studiu de fezabilitate pe acest subiect a fost aprobat de mai multe ori, deocamdată nu există un proiect care să fi fost aprobat în Consiliul Local.

Astăzi, primarul Marius Pintilie a anunțat că va veni în curând în fața consilierilor locali cu o notă conceptuală care va fi dezbătută și amendată de către aleșii locali.

„Nota conceptuală va fi votată în Consiliul Local. Asta înseamnă că vom avea timp și pentru dezbatere și în felul acesta toată lumea este binevenită să vină cu idei”, a anunțat Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Această notă conceptuală este un document care nu a mai fost adus în fața consilierilor locali niciodată spre aprobare la niciuna dintre investițiile aprobate în Consiliul Local. În termen simpli, această notă conceptuală reprezintă ideea despre cum ar trebui să arate investiția, pe baza căreia se face ulterior studiul de fezabilitate și proiectul.

  

Claudiu Bodoașcă, administratorul public al municipiului, a explicat care este ordinea documentelor care trebuie să fie aprobate de aleșii locali pentru o investiție.

Etapele unei investiții normale sunt notă conceptuală și apoi studiu de fazabilitate. La noi se ardeau etapele. La Primăria Pașcani se venea în Consiliul Local doar cu studiul de fezabilitate care nu mai putea fi modificat de către consilieri. Acum, vom veni cu nota conceptuală iar aceasta va putea fi modificată, astfel că amendamentele, ideile consilierilor locali vor putea fi puse în studiul de fezabilitate,” a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Advertisements

Related posts

Marius Pintilie despre proiectele anunțate pe Facebook de primar: „Suntem plini de hârtii la Pașcani. Pentru mine nu este suficient. Vă spun sincer, eu vreau să văd ceva concret!”

Răzvan Grecu

Trei proiecte de hotărâre pentru inițierea unui referendum pe tema prezenței Pașcaniului în ARSACIS stau dosite în birourile Primăriei

Răzvan Grecu

Norvegienii de la „Go Care” vor un nou parteneriat cu Primăria municipiului Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...