RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lacrimi pentru “Padre”, Stareţul Mănăstirii Partoş, răpus de coronavirus

Unul dintre cei mai iubiţi preoţi din Banat a fost condus pe ultimul drum de sute de credincioşi. Stareţul Mănăstirii Partoş a murit la terapie intensivă după ce a făcut o formă severă de coronavirus. Bunul părinte, la care mulţi sărmani au găsit ajutor, este plâns de întreaga comunitate.

Uniţi de aceeaşi durere, 300 de credincioşi s-au adunat în curtea Mănăstirii Partoş să-şi plângă părintele cu chip blajin.

Femeie: A fost un om extraordinar, a fost un om al iubirii, al dragostei, a fost un om al oamenilor printre noi. Ne-a arătat uşa către Dumnezeu, ne-a deschis inimile şi sufletele către aproape.

Credincioşi din tot Banatul găseau la părintele Varlaam o vorbă de mângâiere. Îi spuneau “Padre”. Era un om milostiv şi a ajutat o mulţime de copii din familii sărmane. Le purta de grijă, le oferea o masă caldă şi îi învăţa carte.

  

“Umbla prin sat, ne ajuta cu orice. A zis că face spital de azil.”

“Un om fără pereche. Ce-a făcut, rar se poate găsi.”

De câte ori veneam la slujba părintelui, uitam de toate. Mare durere în suflet.”

S-a stins la 42 de ani, după ce s-a infectat cu coronavirus. Când a ajuns la spital, avea plămânii afectaţi în proporţie de 80 la sută. Localnicii din Partoș s-au mobilizat să găsească plasmă să-l salveze, dar părintele s-a stins după 18 zile la terapie intensivă.

Cu vocea tremurândă, mitropolitul Banatului le-a vorbit oamenilor despre viaţa părintelui:

“Fără de veste, a venit moartea asupra mea şi m-a despărţit astăzi de fraţii mei, de mănăstire, de maica mea şi de frăţiile voastre.”

La Mănăstirea Partoş, în permanenţă, poliţişti, dar şi jandarmi au fost la faţa locului pentru a se asigura că oamenii păstrează distanţarea fizică, dar mai ales că poartă masca de protecţie.

Părintele a fost înmormântat în curtea mănăstirii Partoş, acolo unde a slujit în ultimii 12 ani.

observator

Related posts

Trending pe rețele: Naționala de fotbal tineret și EURO 2025, turneul african al lui Iohannis, antisemitismul lui Elon Musk și toxiinfecția de la Academia de Poliție

Redacția

Cazinourile și casele de pariuri se redeschid de la 15 iunie

Redacția

Loteria română își suspendă activitatea. Mâine are loc ultima extragere

Redacția
Încarcă...