NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Laborator nou de informatică la Liceul Economic „Nicolae Iorga” din Pașcani

30 de calculatoare performante donate de Kaufland România și Asociația „Școala de Valori” Liceului Economic „Nicolae Iorga” din Pașcani. Astăzi, 20 februarie, a avut loc inaugurarea oficială a noului laborator de informatică, în prezența reprezentanților supermarketului, a profesorilor, elevilor și a lui Cristi Iordăchioaia, inspector școlar.

 

Donația a fost primită cu bucurie de toată lumea, pentru şcoala pășcăneană acest cadou reprezintă un mare beneficiu privind buna desfăşurare a orelor de curs în condiţii opti­me,  elevii  având acces fiecare la propriul calculator. 

  

 Laboratorul de informatică a existat și înainte, însă într-o formă mai modestă. Cele 30 de calculatoare donate sunt noi, performante, au aplicaţii şi platforme online interactive care îmbunătăţesc metodele de predare-învăţare.

 Ansamblul folcloric „Plaiuri pășcănene”, condus  de profesorul Gheorghe Arșinel,  a pre­gă­tit un program artistic pen­tru a le mulţumi în acest mod celor care le-au fă­cut această frumoasă sur­priză.

Advertisements

 La nivelul întregii țări, 102 școli din 72 de localități au fost dotate cu 3060 de calculatoare, în urma sumelor strânse pe durata campaniei ”Ajutăm împreună”, care s-a desfășurat cu implicarea Kaufland România, a Asociației “Școala de Valori” și a clienților Kaufland în perioada decembrie 2014-februarie 2015.

 Școlile participante în acest proiect au fost alese în funcţie de necesitatea de fi dotate cu calculatoare, de performanţă şi de existenţa unor profesori care ar putea facilita implementarea programelor.

Advertisements

 În 2014, o altă școală din Pașcani a beneficiat de donațiile oferite de supermarketul Kaufland. Videoproiectoare, camere de filmat, camere web, aparate foto, mobilier școlar, imprimante și foarte multe materiale didactice pentru elevi, au fost oferite Liceului Teoretic „Miron Costin”.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload} 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

Programul de 1 iunie pregătit de Casa de Cultură, Clubul Copiilor și Liceul „Miron Costin”

Oana Cordoneanu

Reuniune cu profesorii pensionari de la Școlile Mircești și Iugani

Oana Cordoneanu

Prima zi de școală la Tătăruși, întâmpinată de elevi cu emoții, flori și îmbrățișări

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site