NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

La plecare, fosta conducere de la CLP Ecoserv SRL a încasat bonusurile de performanță fără avizul Consiliului Local. Salariile muncitorilor au întârziat

Salariile unor angajați ai societății CLP Ecoserv SRL au fost plătite abia la începutul acestei săptămâni, din lipsă de lichidități, însă până la încetarea mandatelor, fosta conducere a avut grijă să se premieze. Conform informațiilor deținute de reporterii NewsPascani în conturile celor care au condus societatea au intrat bonusurile de performață.

Cei patru administratori neexecutivi de la CLP Ecoserv SRL, au încasat câte 6.904 lei, iar managerul Leonard Ursu, suma de 24.164 de lei. Sumele au fost trecute în proiectul de buget de venituri și cheltuieli al societății pentru anul în curs, care nu a fost însă aprobat de plenul Consiliului Local Pașcani.

Cu datorii mai mari decât capitalul social, CLP Ecoserv SRL, printr-o decizie a Consiliului de Administrație, a propus consilierilor locali un buget pentru anul 2021, în care sunt prevăzute bonusuri de performanță în valoare de 52.000 lei pentru administratorii acestei societăți.

Societatea comercială avea la jumătatea anului datorii de 1,4 milioane de lei și un capital social de 1 milion de lei, însă pe parcursul anului 2020 a reușit să facă un profit de 293.294 de lei.  În această situație, în loc ca sumele să fie repartizate integral pentru stingerea datoriilor către terți și bugetul de stat, Consiliul de Administrație al societății a decis ca 18% din această sumă să fie transferată în conturile administratorilor societății și a directorului general, sub forma bonusuri de performanță.

  

Pentru angajații care așteptau salariile la timp nu s-au găsit resurse. Noul manager, Dumitru Chiuariu, a reușit să rezolve problema la începtul săptămânii. Vorbim de lichidarea la salariu pentru luna iunie, ce trebuia achitată în jurul datei de 12 a lunii iulie.

Am încercat să contactăm fost conducere a societății, dar acest lucru nu a fost posibil.

Advertisements

Related posts

Milioane de euro la dispoziţia asociaţiilor de proprietari. Condițiile de obținere a banilor

Redacția

Modernizarea drumului Târgu Frumos-Balș-Hârlău-Botoșani a intrat în etapa de evaluare a ofertelor depuse de constructori

Redacția

Peste 9000 lei pentru un sistem care să gestioneze parcul auto al Primăriei Paşcani

Ema Roman
Încarcă...