NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

La Iaşi se fac puţine teste, oficial scade incidenţa, dar nu e niciun pat liber la ATI

Un paradox sau nu, numărul testelor este în scădere la Iaşi, dar secţiile ATI din reţeaua COVID duduie de cazuri grave. În plus, după revelion, secţiile ATI se vor goli de medicii rezidenţi angajaţi, pentru că toate contractele de angajare expiră pe 31 decembrie. DSP ridică neputincioasă din umeri şi priveşte spre Bucureşti care nu oferă niciun răspuns.

“A scăzut numărul de testări, dar a scăzut automat şi numărul persoanelor infectate. În schimb, numărul persoanelor diagnosticate cu infecţie cu SARS COV 2, dar atenţie, în stare gravă este în creştere. De aceea, este foarte important pentru oricare cetăţean, ca atunci când apar orice simptome chiar şi asemănătoare celor unei simple răceli sau viroze să sune la medicul de familie, să se consulte cu el, şi nu în ultimul rând să se testeze“, a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Referitor la cazurile grave care ajung zilnic la spital, Vasile Cepoi a subliniat că s-a ajuns ca, în câteva minute, un pat liber la ATI să fie ocupat.

“Ieri-dimineaţă, la ora opt, erau patru paturi disponibile. La ora 9,30 când am terminat şedinţa cu medicii de pe secţiile de ATI, toate erau ocupate. Deci, da, funcţionăm la limită“, a mai spus Vasile Cepoi.

  

Acesta a adăugat că spaţiul şi dotarea aferentă unor noi saloane ATI, mai ales la Spitalul Modular Leţcani, dar nu numai, există. În schimb, nu există personal medical care să se ocupe de pacienţi.

“Şi această problemă se va accentua dacă nu reuşim să rezolvăm problema medicilor rezidenţi care şi-au dat acum specialitatea şi care vor mai putea fi angajaţi doar până la 31 decembrie“, a declarat Vasile Cepoi.

ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Otrava care i-a ucis pe cei doi copii de la Coarnele Caprei a făcut zeci de victime şi la Timişoara

Redacția

Bolnavii de cancer amână cu lunile venirea la spital de frica virusului

Redacția

Violator din județul Iași căutat de Interpol, găsit de ZDI pe Facebook

Redacția
Încarcă...