RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

La Iaşi se fac puţine teste, oficial scade incidenţa, dar nu e niciun pat liber la ATI

Un paradox sau nu, numărul testelor este în scădere la Iaşi, dar secţiile ATI din reţeaua COVID duduie de cazuri grave. În plus, după revelion, secţiile ATI se vor goli de medicii rezidenţi angajaţi, pentru că toate contractele de angajare expiră pe 31 decembrie. DSP ridică neputincioasă din umeri şi priveşte spre Bucureşti care nu oferă niciun răspuns.

“A scăzut numărul de testări, dar a scăzut automat şi numărul persoanelor infectate. În schimb, numărul persoanelor diagnosticate cu infecţie cu SARS COV 2, dar atenţie, în stare gravă este în creştere. De aceea, este foarte important pentru oricare cetăţean, ca atunci când apar orice simptome chiar şi asemănătoare celor unei simple răceli sau viroze să sune la medicul de familie, să se consulte cu el, şi nu în ultimul rând să se testeze“, a spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Referitor la cazurile grave care ajung zilnic la spital, Vasile Cepoi a subliniat că s-a ajuns ca, în câteva minute, un pat liber la ATI să fie ocupat.

“Ieri-dimineaţă, la ora opt, erau patru paturi disponibile. La ora 9,30 când am terminat şedinţa cu medicii de pe secţiile de ATI, toate erau ocupate. Deci, da, funcţionăm la limită“, a mai spus Vasile Cepoi.

  

Acesta a adăugat că spaţiul şi dotarea aferentă unor noi saloane ATI, mai ales la Spitalul Modular Leţcani, dar nu numai, există. În schimb, nu există personal medical care să se ocupe de pacienţi.

“Şi această problemă se va accentua dacă nu reuşim să rezolvăm problema medicilor rezidenţi care şi-au dat acum specialitatea şi care vor mai putea fi angajaţi doar până la 31 decembrie“, a declarat Vasile Cepoi.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: S-a dublat numărul pacienţilor diagnosticaţi în Centrul Regional HIV-SIDA

Redacția

Trei parohii vacante pentru preoţii din Arhiepiscopia Iaşilor

Redacția

Secția modernă de ATI la Spitalul de Neurochirurgie

Redacția
Încarcă...