NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

La cât se ridică stratul de zapadă după ninsorile recente. Vântul a bătut şi cu 191 km/h

 În sudul ţării a nins puternic în această noapte, astfel că stratul de zăpadă măsura dimineaţă 34 cm la staţia meteo din Băneasa, dar şi la Videle. La Zimnicea erau 33 cm, iar la Giurgiu, 29 cm. În cea mai mare parte a ţării nu este zăpadă. Vântul a bătut în rafală extrem de tare, culminând cu 191 km/h la staţia din munţii Ţarcu (2.186 m alt). Miercuri seara temperatura real resimţită în munţii Călimani a fost de -74 de grade din cauza rafalelor de vânt ce au atins 173 km/h. La ora 8.00 datele ANM arătau strat de zăpadă de 34 cm la staţiile Băneasa şi Videle. În Capitală erau 23 cm la staţia Filaret şi 19 cm la Afumaţi. În afară de Zimnicea şi Giurgiu, în sud stratul de zăpadă a ajuns la 25 cm la Alexandria, 23 cm la Turnu Măgurele şi 22 cm la Roşiori de Vede.

Strat de zăpadă de peste 15 cm este şi în Bărăgan şi Dobrogea, dar în cea mai mare parte a ţării nu a nins. Însă vântul a bătut extraordinar de tare, rafalele atingând 191 km în munţii Ţarcu miercuri seara, 173 km/h în munţii Căimani, 148 km/h în Bisoca (jud Buzău). În mai multe oraşe vântul a bătut cu peste 100 km/h: Slobozia, Roman, Sulina, Hârşova. Spre exemplu, rafalele au atins 119 km/h la Sulina şi 108 km/h la Hârşova.

La ora publicării articolului temperaturile erau cuprinse între -19 la vârful Omu şi +3 grade la Ploieşti. Din cauza rafalelor de 130 km/h temperatura real resimţită la Vf Omu era de -56 de grade.

SURSA: hotnews.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Conducerea județului s-a întâlnit astăzi cu o delegație a orașului Sanmenxia din China!

Redacția

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Redacția

Grup sanitar şi canalizare în Parcul Municipal

Ema Roman
Încarcă...