RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Klaus Iohannis se retrage din cursa pentru șefia NATO

Președintele României, Klaus Iohannis, a decis să renunțe la cursa pentru șefia NATO. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), desfășurată joi, 20 iunie, la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis

Klaus Iohannis renunță la cursa pentru șefia NATO. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea (Arhivă)

În ședința CSAT, Președintele României a informat că i-a anunțat pe aliații din cadrul NATO, la sfârșitul săptămânii trecute, asupra retragerii candidaturii sale pentru funcția de Secretar General al Organizației. Președintele Klaus Iohannis a solicitat membrilor Consiliului să se pronunțe cu privire la candidatura lui Mark Rutte pentru funcția de Secretar General al NATO, aceștia declarându-se în favoarea susținerii de către România a candidaturii premierului olandez“, a transmis Administrația Prezidențială. 

  

Anunțul vine la o zi după ce șeful statului a susținut că va prezenta în cadrul ședinței CSAT poziția sa privind candidatura la şefia NATO. Amintim faptul că Ungaria și Slovacia și-au anunțat susținerea pentru Mark Rutte. 

„Despre NATO, mai mult mâine. Aceste chestiuni le voi prezenta prima dată în CSAT, după aceea şi opiniei publice. Pot să vă asigur că mâine după-amiază veţi fi lămuriţi “,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cisternă cu motorină, răsturnată pe DN 24 B, în județul Vaslui/ Scurgeri de combustibil pe carosabil

Redacția

Cea mai veche dovadă a prezenţei creştinismului pe teritoriul Bulgariei, descoperită la Debelt: o amuletă din argint

Redacția

David Popovici: Am fost extrem de obosit. Nu am avut un timp în minte. Antrenorul mi-a spus să fac o nebunie

Redacția
Încarcă...