RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Justin Trudeau, nevoit să își extindă cu două zile șederea în India

Premierul canadian Justin Trudeau a plecat din India marţi, cu două zile mai târziu decât era programat, din cauza unei probleme tehnice la avionul său, scrie AFP. El a participat la New Delhi la summitul G20 la sfârşitul săptămânii trecute.

Justin TrudeauFoto: Andrej Ivanov / AFP / Profimedia

Potrivit site-ului pentru supravegherea traficului aerian Flightradar24, zborul CFC01 al Royal Canada Air Force a decolat de pe aeroportul din New Delhi marți, puţin după ora locală 13:00 (07:30 GMT).

  

Mohammad Hussain, ataşatul de presă al lui Trudeau, a confirmat pentru AFP că delegaţia canadiană de la G20 se află în avion.

Advertisements

Justin Trudeau a sosit în India vineri, pentru reuniunea liderilor din G20 şi urma să se întoarcă în Canada duminică, după o ceremonie de omagiere a părintelui independenţei indiene Mahatma Gandhi.

Însă duminică, Forţele Armate canadiene au imobilizat avionul premierului, după ce au identificat o problemă tehnică ce nu a putut fi rezolvată în decursul nopţii. Potrivit unor informaţii din presa locală, Trudeau, care nu avea alte angajamente diplomatice cu guvernul indian, şi fiul său Xavier, de 16 ani, au rămas în hotelul lor, prelungindu-şi şederea cu două zile.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă, prima reacţie în scandalul generat de Viktor Orban: Astfel de declaraţii nedorite nu îşi au locul

Redacția

Gabriela Firea anunţă că are din nou COVID, tulpina Omicron: Au trecut deja câteva zile de boală, suntem binişor

Redacția

Asistenţii sociali ar putea avea nevoie de  vaccin, test negativ sau dovada trecerii prin boală. Cîţu: „Vom vedea cea mai bună variantă”

Redacția
Încarcă...