RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Județul în care rata de infectare a ajuns la 3,26, mai mare decât a Bucureștiului. Alte două județe se apropie de scenariul roșu

Rata de infectare pentru ultimele 14 zile este în creștere accelerată în mai multe județe ale țării, în condițiile în care astăzi a fost înregistrat un nou record al cazurilor de COVID-19 – 4.848 în 24 de ore.

Cea mai mare rată de infectare, conform celui mai recent bilanț, este înregistrată în județul Alba – 3,26 la mia de locuitori. Ieri, acest indice era de 3,06.

Alba depășește astfel Bucureștiul, unde rata de infectare a ajuns la 3,25, în creștere ușoară de la 3,23 ieri.

Alte două județe se apropie de pragul de 3 la mia de locuitori, care înseamnă intrarea în scenariul roșu. Este vorba despre Harghita, cu rata de infectare 2,78, în ușoară scădere față de ieri (2,84) și Cluj, care a crescut abrupt de la 2,52 ieri la 2,8 astăzi.

  

De altfel, Clujul are cel mai mare număr de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore după București – 343. Orașul Cluj-Napoca este deja în scenariul roșu, potrivit șefului DSU, Raed Arafat.

În București au fost depistate 650 de cazuri noi.

Alte județe cu număr mare de infectări noi cu COVID-19 sunt Mureș (234) Iași, cu 231 de cazuri, Dolj, cu 201 cazuri, Suceava (198) și Alba, cu 170 de cazuri.

digi24

Related posts

Noră bătută şi păruită în propria casă de soacra venită în vizită, după ce a acuzat-o că stă degeaba

Redacția

Ucraina deschide o linie directă pentru a conecta prizonierii de război ruşi cu familiile lor: „Le vom oferi informaţiile pe care Kremlinul le ascunde”

Redacția

Austria trebuie să se confrunte cu adevăruri dure pentru a ţine în frâu extrema dreaptă, afirmă un lider liberal

Redacția
Încarcă...