NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Județul Iași: După 50 de zile incidența a coborât sub 3 la mie

Județul Iași a revenit cu rata incidenței sub 3 la mia de locuitori pentru prima dată după 28 septembrie, când incidența a fost 2,76 la mie. Am traversat o perioadă grea din punct de vedere pandemic, o perioadă pe care epidemiologii au numit-o „valul patru”.

În acest moment Județul Iași este într-un virtual scenariu galben, dacă ar fi să păstrăm denumirile care au fost folosite de legislație în primăvara acestui an, atunci când au fost luate măsuri sanitare preventive în funcție de scenariile în care se aflau localitățile.

În perioada actuală se aplică prevederile Hotărârii de Guvern nr. 1.183 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 9 noiembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 publicată în Monitorul Oficial nr. 1.070 din 8 noiembrie 2021.

Faptul că ne aflăm la nivel județean sub limita de 3 la mia de locuitori poate fi un semnal bun și încurajator doar dacă respectăm în continuare prevederile legislative adoptate pentru a limita răspândirea virusului. Este important să rămânem vigilenți și să ne protejăm, mai ales că în ultimul an și jumătate am văzut că SARS-CoV-2 este un virus imprevizibil și periculos.

  

Se remarcă faptul că în perioada din urmă a crescut numărul dozelor de vaccin adminstrate în comparație cu perioada verii, iar acest lucru a contribuit la scăderea constantă a numărului de cazuri pozitive pe care am înregistrat-o în ultimele două săptămâni.

Advertisements

Related posts

De ce e bine sa evitaţi arsurile solare

Redacția

Bătaie la Ruginoasa. Un minor a ajuns la spital

Oana Cordoneanu

HIV – pericol de extindere la Iaşi!

Redacția
Încarcă...