NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Judecata dosarului „Perla Neagră” a fost suspendată pe durata stării de urgență

Termenul de ieri, din dosarul „Perla Neagră” a consemnat decizia magistraților Curții de Apel Iași, de a suspenda judecata acestui dosar pe durata în care pe teritoriul țării este decretată starea de urgență. Astfel, audierile martorilor din acest dosar se vor face după ce epidemia de Covid 19 va fi stopată.

Magistrații ieșeni au decis că răspunderea faptelor de care este acuzat primarul și alți 3 funcționari publici nu s-a prescris și că procesul poate continua.Ieri era așteptată să depună mărturie Alina Stanciu Bunescu, cea care se ocupă de funcționarea cabinetului primarului Dumitru Pantazi.

În acest dosar, Dumitru Pantazi este învinuit că ar fi favorizat societatea comercială Perla Neagră SRL ce a construit o clădire pe o suprafață de teren concesionată de la Primărie. Procurorii DNA susțin că primarul Dumitru Pantazi a eliberat autorizația de construcție pentru această clădire fără a ține seama de prevederile procesului verbal de adjudecare a licitației prin care s-a atribuit acea suprafață de teren către ”Perla Neagră” SRL. Mai exact, în documentul rezultat în urma licitației se prevedea una, iar în autorizația de construcție, alta.

Primarul Dumitru Pantazi este acuzat că ar fi avut la cunoștință aceste modificări, mai ales că a făcut parte și din comisia de licitație și că a semnat procesul verbal. Ancheta DNA vine ca urmare a unei plângeri formulate de către Aurel Mingiuc, din Iași, proprietarul unor spații comerciale din zona vale, învecinate cu cel reclamat.

Din actele ridicate de procurorii DNA de la Primăria Municipiului Pașcani, reiese că deși concesionarea terenului s-a făcut cu aprobarea unei construcții care să ocupe doar 70% din teren, în autorizația de construcție eliberată de către primarul Dumitru Pantazi gradul de ocupare era de 100%.

Mai mult, și soluția tehnică a fost schimbată. Dacă în urma licitației s-a aprobat ca această construcție să fie făcută din lemn, la eliberarea autorizației, s-a aprobat ca aceasta să fie făcută din cărămidă.

Autorizaţia de construire a fost întocmită de către inculpata Elena Serghiuţă, cunoscând neregulile de mai sus, document ce a fost ulterior introdus în circuitul de semnare“, au precizat procurorii DNA. Aceeaşi Serghiuţă, spun procurorii, ar fi făcut menţiuni false în documentaţia tehnică aferentă autorizaţiei de construire, pe care a antedatat-o.

Pe fond, judecătorii au condamnat la pedepse cu amânarea executării un funționar public, două persoane fizice și două societăți comerciale.

Advertisements
Loading...

Related posts

4 ani de ApaVital! Investiții puține, promisiuni multe!(DOC)

Răzvan Grecu

Partidele politice, instituțiile publice și societăți comerciale, printre marii debitori ai RAGCL Pașcani (DOC)

Marius Parteni

Funcționarii publici muncesc doar pentru primar! Proiectele opoziției ignorate de către aceștia!

Răzvan Grecu
Încarcă...