RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

”Jocul Colacilor”, tradiție frumoasă din Lunca, pe cale de dispariție! Căminul promis stă acum închis!

Unul din obiceiurile tinerilor din suburbia Lunca, este pe cale de dispariție. “Jocul Colacilor” este pe cale să nu se mai țină de anul viitor, din motive ce țin de organizare și implicare.

Din subrubia Lunca, zona de unde provine și primarul Dumitru Pantazi, este posibil ca de anul viitor să nu mai avem parte de tradiționalul “Plugușor”. Nici de “Jocul Colacilor” nu am mai putea vorbi, un eveniment în care băieți și fete an de an participau la acest eveniment. Tradiția se pierde, motivele fiind complexe.

Cei care și anul acesta s-au ocupat de promovarea acestor tradiți au reușit cu greu să formeze grupul de urători și perechile care să participe la evenimentul programt pentru data de 2 ianuarie a fiecărui an.

”Jocul Colacilor” s-a ținut și în acest an într-un bar din fața Căminului Cultural. Plugușorul nu a încăput nici acum în incinta locației pe care primarul Dumitru Pantazi se chinuie din 2015 să o finalizeze.

  

Din discuțiile purtate cu mai multe persoane participante la eveniment am aflat că cei care s-au ocupat de organizarea ”Plugușorului” și al evenimentului ”Jocul Colacilor” nu au beneficiat de nici un sprijin. Ei ar fi solicitat să primească câteva costume de la Casa de Cultură, dar nu le-au fost puse la dispoziție.

Related posts

Turneu reușit, cu victorii internaționale pentru Jaguarii de la CSS Pașcani 2012 la Premier Junior Cup Iași! (foto)

Carmen Bălăceanu

Noi discuții privind desfășurarea evenimentului ”Caravana filmului românesc” la Pașcani

Oana Cordoneanu

Sursă neaşteptată de apă, descoperită pe Lună în “mărgele de sticlă”

Redacția
Încarcă...