NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Joburile din străinătate, tot mai căutate de români. Creșterea prețurilor îi determină să se îndrepte către ofertele de muncă din afară

Joburile din străinătate sunt tot mai cautate de români în ultima vreme, din cauza contextului economic incert şi a creşterii preţurilor. Septembrie se anunţă a fi luna cu cei mai mulţi candidaţi care caută să lucreze peste hotare, susţin autorii unei analize realizată de o platformă de recrutare, în condițiile în care până acum aceasta a înregistrat peste 10 mii de aplicări.

După doi ani de pandemie, în care românii au privit cu reţinere ideea de a lucra în altă ţară, creşterea preţurilor îi determină acum pe mulți să se uite cu interes crescut către ofertele de muncă din afară.

O treime dintre cei care vor să plece aleg Germania

Cei mai mulţi dintre cei care vor să plece la muncă în străinătate, adică o treime, aleg Germania. Urmează Olanda, Franţa, Belgia şi Marea Britanie, în timp ce Spania şi Italia sunt detronate de Irlanda, Austria, Danemarca sau Norvegia. Nou intrate în clasament sunt Emiratele Arabe Unite.

Domeniile pe care le aleg persoanele care vor să plece

Domeniile către care merge cel mai mare număr de aplicări sunt transport/logistică/import – export, retail, producţie, turism, industria alimentară, construcţii, servicii şi agricultură.

Advertisements
  

„Cei care pleacă ajung să câştige şi de 3-4 ori mai mult decât în România, pe joburi şi în domenii similare”, a explicat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Angajatorii caută cu precădere absolvenţi cu studii superioare şi muncitori calificaţi.

Advertisements

Tot mai multi specialişti aplică şi se angajează într-o companie de peste hotare, dar lucrează remote şi rămân, astfel, în România. E cazul IT-iştilor si al specialiştilor în digital marketing.

europa fm

Advertisements
Advertisements

Related posts

La bursa locurilor de muncă s-au angajat pe loc doar 75 de persoane

Redacția

Un minor pășcănean și-a fracturat antebrațul în două locuri, după ce a consumat alcool și s-a accidentat la fotbal

Răzvan Grecu

Facebook vrea să plătească sute de mii de utilizatori să renunţe la reţeaua de socializare

Redacția
Încarcă...