RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Jandarmii din Băcău vor asigura măsurile de siguranță și ordine publică, la tradiționala bătaie din Ruginoasa

Nu vor fi permise actele de violență de niciun fel ! Acesta este mesajul transmis ieri, în cadrul unei ședințe care s-a desfășurat la Primăria Ruginoasa, privind tradiționala bătaie dintre deleni și văleni, din ultima zi din an.

Planurile de acțiune au fost pregătite, ieri având loc o ședință la Primăria Ruginoasa, atât cu membrii delenilor cât și cu cei ai vălenilor, precum şi cu toţi reprezentanţii instituţiilor care vor veghea la respectarea legii, printre ei s-a numărat și prefectul județului, Bogdan Cojocaru. Jandarmii din Băcău vor asigura măsurile de siguranță și ordine publică.

”Am discutat cu reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne și cu cei ai autorităților locale din Ruginoasa și Heleșteni despre măsurile care trebuie luate pentru a asigura liniștea și ordinea publică în data de 31 decembrie.Activitatea de la Ruginoasa va fi coordonată de Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Alexandru cel Bun” Bacău. Concluzia întâlnirii  a fost foarte clară: respectăm tradițiile, iar angajații Ministerului Afacerilor Interne vor fi acolo să se asigure că toți locuitorii comunei sunt în siguranță. Nu vor fi permise actele de violență de niciun fel.De asemenea, reprezentanții comunității au fost asigurați că prezența forțelor de ordine are un caracter preventiv, dar nu vor fi tolerate activităţile care constituie încălcări ale legislaţiei în vigoare”, este mesajul transmis de prefectul județului Iași, Bogdan Cojocaru.

Cei care câștigă – delenii sau vălenii – li se permite să organizeze tot felul de evenimente pe parcusul anului și sunt practic validați ca fiind cei mai puternici. 

  

Related posts

Comuna Valea Seacă are oficial un nou primar și Consiliu Local

Marius Parteni

Leon Bălteanu, de la USR-PLUS, este noul primar al comunei Mircești

Oana Cordoneanu

Festival folcloric „De la moșii noștri noi am învățat”, la Tătăruși

Iulia Huțanu
Încarcă...