NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Italia vrea să introducă restricții severe anti-COVID-19 

Noi restricții dure împotriva răspândirii COVID-19 vor fi introduse în Italia. Autoritățile vor să implementeze un ”super certificat verde”, care poate fi obținut doar de oamenii vaccinați sau trecuți prin boală.

Pentru a evita închiderea unei părți a economiei, ca restaurante, cinematografe, teatre, săli de sport, stațiuni de schi și magazine, Italia va introduce restricții severe pentru oamenii care nu s-au vaccinat. Astfel, pentru ei, activitățile recreative vor fi, practic, interzise.

Autoritățile vor au adoptat un nou decret, în care se dă undă verde unor restricții mai dure. Totodată, se specifică faptiul că va exista o nouă variantă de certificat verde, denumit în peninsulă „super certificatul verde”.

Documentul exclude posibilitatea accesului celor care dețin doar teste COVID în diverse spații. Noile măsuri ar putea intra în vigoare chiar de la începutul săptâmânii viitoare sau, cel mai târziu, la 6 decembrie, scrie Corriere.

  

Totodată, premierul Mario Draghi se gândește să impună vaccinarea obligatorie și angajaților din poliție, iar o măsură similară ar putea să fie introdusă și în Educație. Totuși, primul ministru italian dorește un „studiu suplimentar” în acest sens, iar decizia ar putea fi amânată pentru o dată ulterioară.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

A murit Serghei Kovaliov, disident rus și militant pentru drepturile omului

Redacția

Adolf Hitler și Mickey Mouse au certificat Covid valabil. A fost demarată o anchetă la nivelul UE

Redacția

Olanda se închide pentru următoarele 5 săptămâni. Restricții de Crăciun și Revelion în Europa

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site