NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Italia revine la împărţirea pe culori, în funcţie de riscul de contaminare, în 20 de regiuni

Italia revine, de astăzi, la împărţirea pe culori în funcţie de riscul de contaminare, în 20 de regiuni, 5 fiind declarate zone porotocalii cu risc ridicat, iar oraşul Messina, din insula Sicilia, zonă roşie fiind total izolat.

Pentru 5 zile, cinci regiuni – Veneto, Lombardia, Emilia-Romagna, Calabria şi Sicilia – sunt portocalii, cu magazine şi restaurante închise şi cu izolarea cetăţenilor în localităţile în care se află, în vreme ce restul sunt galbene, cu interzicerea deplasărilor la nivel naţional între regiuni, interdicţie care se va prelungi până la finlalul lunii, aşa cum toate sfârştiurile de saptămână s-au decis să fie tot de carantină.

Se confirmă, totodată, continuarea izolării populaţiei noaptea, între orele 22:00 şi 5:00 dimineaţa.

În zonele galbene, barurile şi restaurantele vor rămâne deschise doar până la ora 18:00.

  

Nicio regiune nu este declarată zonă roşie, mai puţin însă oraşul Messina din Insula Sicilia, în care, de astăzi, nimeni nu poate ieşi pe stradă fără un motiv întemeiat şi fără o declaraţie pe propria răspundere.

În privinţa celor care vin dinspre România în Italia, până la 15 ianuarie inclusiv se impune autoizolarea pentru două săptămâni şi numai cei care călatoresc din motive de muncă pot rămâne 72 de ore în peninsulă, prezentând un test negativ de diagnosticare a coronavirusului.

radio iasi

Advertisements

Related posts

Taximetrist român înjunghiat mortal în Londra. Bărbatul se pregătea să se însoare anul acesta

Redacția

Danemarca îşi redeschide de la 1 mai graniţele pentru cetăţenii vaccinați din ţări ale UE sau Schengen cu rate de infectare scăzute

Redacția

Avionul Ryanair, deturnat la Minsk, a fost lăsat să plece spre Vilnius. Lipsesc 6 dintre pasagerii inițiali. 5 ar fi ofițeri KGB care au ajutat la arestarea opozantului Protasevici

Redacția
Încarcă...