NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Italia relaxează o parte din restricţiile impuse de pandemie

Italia relaxează de astăzi o parte din restricţiile impuse de pandemie. Rămân interzise circulaţia pe timpul nopţii şi deplasarările între regiuni.

De asemenea, cetățenii Uniunii Europene, care vor să intre în Italia, trebuie să prezintă un test anti-COVID negativ, pentru a evita două săptămâni de carantină.

După trei săptămâni de izolare a trei sferturi din Peninsulă, de astăzi aproape toată Italia devine galbenă, cu excepția a cinci zone, regiunile Sicilia, Sardinia, Puglia, Umbria și provincia autonomă Bolzano, care au fost declarate portocalii.

Pentru prima dată, la exact un an de la apariția celor două cazuri de COVID-19 din Peninsulă, doi turiști chinezi infectaţi la Roma, primii pacienți pozitivi din Europa, nu există nicio zonă roșie. Cu excepția regiunilor aflate în zonele portocalii, în restul țării, de astăzi , restaurantele și barurile își reiau activitățile până la ora 18:00, oferind însă doar prânzul clienților.

Advertisements
  

Totodată, trecerea în zona galbenă permite muzeelor să redeschidă, după 88 de zile de staționare, însă numai de luni până vineri.

Sălile de sport, piscinele, stațiunile de schi rămân închise, iar spectacolele live sunt interzise.

Advertisements

Elevii pot intra în clase, în grădinițe, școli elementare și gimnaziale, dar și în licee, în unele regiuni. Rămâne în continuare în vigoare izolarea populației la nivel național, între orele 22:00 și 5:00 dimineața.

radio romania actualitati

Advertisements
Advertisements

Related posts

Caz halucinant în Brazilia. O tânără mămică a fost obligată să îşi sape propriul mormânt, apoi a fost ucisă și îngropată. Amanda avea doar 21 de ani

Redacția

O tânără fotomodel din Brazilia a fost răpusă de coronavirus, la numai 18 ani, deși era vaccinată anti-COVID. Ce s-a întâmplat

Redacția

Ucraina respinge în continuare ultimatumul Rusiei privind predarea soldaților de la Mariupol

Redacția
Încarcă...