RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Italia relaxează o parte din restricţiile impuse de pandemie

Italia relaxează de astăzi o parte din restricţiile impuse de pandemie. Rămân interzise circulaţia pe timpul nopţii şi deplasarările între regiuni.

De asemenea, cetățenii Uniunii Europene, care vor să intre în Italia, trebuie să prezintă un test anti-COVID negativ, pentru a evita două săptămâni de carantină.

După trei săptămâni de izolare a trei sferturi din Peninsulă, de astăzi aproape toată Italia devine galbenă, cu excepția a cinci zone, regiunile Sicilia, Sardinia, Puglia, Umbria și provincia autonomă Bolzano, care au fost declarate portocalii.

Pentru prima dată, la exact un an de la apariția celor două cazuri de COVID-19 din Peninsulă, doi turiști chinezi infectaţi la Roma, primii pacienți pozitivi din Europa, nu există nicio zonă roșie. Cu excepția regiunilor aflate în zonele portocalii, în restul țării, de astăzi , restaurantele și barurile își reiau activitățile până la ora 18:00, oferind însă doar prânzul clienților.

  

Totodată, trecerea în zona galbenă permite muzeelor să redeschidă, după 88 de zile de staționare, însă numai de luni până vineri.

Sălile de sport, piscinele, stațiunile de schi rămân închise, iar spectacolele live sunt interzise.

Elevii pot intra în clase, în grădinițe, școli elementare și gimnaziale, dar și în licee, în unele regiuni. Rămâne în continuare în vigoare izolarea populației la nivel național, între orele 22:00 și 5:00 dimineața.

radio romania actualitati

Related posts

Funeraliile primului preşedinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, organizate la Chișinău / Ziua de 16 septembrie, declarată zi de DOLIU național

Redacția

Caz halucinant în Austria. Șeful unui clan mafiot a ordonat uciderea unor dușmani, apoi i-a făcut mici la grătar și i-a mâncat

Redacția

OMS vrea reintroducerea măștilor de protecție, pe fondul creșterii numărului de cazuri de îmbolnăviri și decese

Redacția
Încarcă...