RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

ITALIA înăsprește legislația privind imigrația, după criza din insula Lampedusa

Guvernul italian, care se confruntă cu o creștere a numărului de migranți care sosesc pe teritoriul țării, a adoptat noi măsuri pentru a prelungi perioada de reținere a acestora.

Totodată, Roma ia și măsuri pentru a se asigura că numărul persoanelor care nu au drept legal de ședere pe teritoriul italian și care sunt repatriate va crește simțitor, au declarat oficiali guvernamentali.

Măsurile vin în contextul în care aproape 10.000 de migranți au ajuns săptămâna trecută pe insula Lampedusa din sudul Italiei, ceea ce reprezintă o lovitură pentru credibilitatea premierului de dreapta Giorgia Meloni, care a câștigat mandatul anul trecut tocmai promițând că va reduce imigrația ilegală, notează Reuters.

Meloni a declarat, la începutul unei ședințe extraordinare de Guvern privind această situație, că migranții care așteaptă repatrierea ar trebui să fie reținuți pentru o perioadă inițială de șase luni, care poate fi prelungită până la 18, de la trei luni cât prevede legislația în prezent.

  

„Acesta va fi timpul necesar nu numai pentru a face evaluările de rigoare, ci și pentru a-i repatria pe cei care nu se califică pentru protecție internațională”, a spus Meloni în discursul său introductiv.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Interzicerea avortului după 15 săptămâni de sarcină, propusă de un senator republican din America: „E un lucru bun să fii la fel de nesăbuit ca francezii”

Redacția

Secretarul general al ONU, pesimist după o convorbire telefonică avută cu Vladimir Putin: „Suntem departe de sfârşitul războiului”

Redacția

Situație dramatică în Rusia. Moscova intră în lockdown din cauza numărului record de infecții COVID și decese

Redacția
Încarcă...