RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ISU Iași explică pentru NewsPascani.com care sunt problemele din piețele din municipiu, legat de siguranța la incendii! (DOC)

Consiliul Local și primarul Municipiului sunt direct răspunzători dacă în piețele din Pașcani se întâmplă un eveniment tragic, au explicat pentru NewsPascani.com, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Iași, într-un răspuns formulat  la o cerere de informare publică.

Prin aceasta am solicitat să ni se explice situația din cele două piețe. Pe adresa redacției am primit în decursul zilei de 16 iunie 2021 un răspuns în care se explică problemele din piața vale.

Iată ce ne este explicat:“Referitor la accesul autospecialelor de intervenție, acesta trebuie să fie asigurat în permanență, atât accesul mijloacelor și personalului pentru intervențiile operative în caz de incendiu, în vederea salvării și acordării ajutorului persoanelor în pericol, stingerii incendiilor și limitării efectelor acestora. Intrările în incintele unităților și circulațiile carosabile din interiorul acestora prin care se asigură accesul la clădiri și instalații, se mențin, indiferent de sezon, practicabile, curate și libere de orice obstacole care ar putea împiedica intervenția operativă pentru stingerea incediilor.  Pe timpul controalelor anterioare s-a constat că, pe căile de acces aferente piețelor erau amplasate tonete, chioșcuri și tarabe care îngreunează accesul autospecialelor de intervenție, precum și poziționarea de tonete/chioșcuri la distanțe de siguranță neconforme față de clădirile vecine și care blochează evacuarea persoanelor în cazul halei agroalimentare din piața vale. Obligațiile Consiliului Local, a primarului și administratorilor de clădiri se regăsesc în legea 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor republicată, la art. 13, 14, 19, aceștia având obligația respectării măsurilor privind apărarea împotriva incendiilor și protecția civilă”.

Demersul publicației noastre vine ca urmare a somațiilor eliberate de Primăria Pașcani, pentru evacuarea căilor de acces din zona halei din vale și deal.

  

Comercianții respectivi nu dețin contracte, dar cu toate acestea s-au revoltat când au primit somațiile de evacuare. Subiectul a fost alimentat și de o serie de declarații ale unor consilierii locali, care nu consideră că ar exista posibilitatea producerii unui eveniment ce poate avea urmări tragice.      

DOCUMENT

Related posts

117.598 lei, datoria la bugetul local a societății condusă din umbră de interpusul primarului Pantazi! (DOC)

Marius Parteni

Pășcănenii ce nu au semnat cu ApaVital sunt scutiți prin lege de la plata serviciilor furnizate fără contract!

Răzvan Grecu

Măsuri urgente în județul Iași pentru prevenirea răspândirii pestei porcine. Dezinfector rutier pentru mijloacele de transport ce tranzitează Vama Sculeni

Oana Cordoneanu
Încarcă...