NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

ISU IAȘI: CONCURSURILE SERVICIILOR VOLUNTARE ŞI PRIVATE PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ. S.V.S.U LESPEZI ȘI HELEȘTENI AU CÂȘTIGAT LOCURILE I, RESPECTIV III

Tradiţia concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă a continuat şi în acest an prin desfăşurarea etapei judeţene, organizată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi.

Ca în fiecare an concursurile profesionale se transformă într-o luptă acerbă cu ceilalţi competitori, dar mai ales cu minutele şi secundele, din dorinţa de a demonstra că pompierii din cadrul serviciilor voluntare şi private trebuie şi merită să ocupe un loc central în angrenajul oricărei localităţi sau operator economic.

Obiectivul acestor concursuri este acela ca membrii echipelor să îşi dezvolte şi să îşi perfecţioneze aptitudinile şi deprinderile specifice necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Sunt evaluate nivelul de pregătire şi capacitatea de intervenţie şi sunt  popularizate în rândul cetăţenilor activităţile desfăşurate de aceste servicii. Organizarea acestor concursuri dezvoltă şi îmbunătăţesc relaţiile de colaborare dintre serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.

  

Pregătirea loturilor s-a făcut cu participarea nemijlocită a specialiştilor din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă  „Mihail Grigore Sturdza” al judeţului Iaşi, membrii serviciilor voluntare şi private ieşene prezentându-se cu dorinţa de a învinge şi de a demonstra că, alături de pompierii militari din serviciile profesioniste, pot face faţă cu succes oricăror încercări.

Etapa judeţeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă s-a desfăşurat în perioada 6-7 iunie 2014, pe stadionul Tineretului din municipiul Iaşi şi a aliniat la start echipaje dornice să-şi pună în valoare pregătirea şi să-şi câştige dreptul de a participa la etapa naţională – marea finală a acestei competiţii.

Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare al concursurilor competiţia a presupus parcurgerea a trei probe practice: „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ştafeta 4×100 m” şi „Dispozitivul de intervenţie”.

Loturile care s-au evidenţiat anul acesta sunt:

* Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă

Locul I    –  S.V.S.U. Lespezi;

Locul II   –  S.V.S.U. Cotnari;

Locul III  – S.V.S.U. Heleşteni.

A fost remarcată implicarea de care a dat dovadă Şefa Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bârnova, care a concurat umăr la umăr cu bărbaţii prezenţi în concurs, echipei pe care a condus-o fiindu-i înmânată Cupa Fair-play.

* Serviciile Private  pentru Situaţii de Urgenţă

Locul I     – S.P.S.U. S.C. „Dalkia Termo” SRL Iaşi;

Locul II   – S.P.S.U.  S.C. „Antibiotice” S.A. Iaşi;

Locul III – S.P.S.U. S.C. „M.C.Mobili” S.A. Iaşi.

Loturile prezente pe podium au fost premiate cu diplome, medalii şi cupe oferite de Consiliul Judeţean Iaşi, care şi în acest an s-a implicat într-un mod deosebit în organizarea acestor concursuri.

Într-un desăvârşit spirit de fair-play, concurenţii au făcut şi de această dată dovada calităţilor fizice şi psihice pe care le-au dobândit şi consolidat an de an.

Ocupanţii locului I de la cele două categorii de servicii s-au calificat la etapa interjudeţeană care s-a desfăşurat în municipiul Vaslui în perioada 9-11.07.2014. La acest concurs  Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei  Lespezi a ocupat Locul I  calificându-se la etapa naţională iar Serviciul Privat pentru Situaţii de Urgenţă  S.C. „Dalkia Termo” SRL Iaşi  a ocupat locul II.

Transmitem pe această cale felicitări tuturor concurenţilor pentru efortul şi preocuparea permanentă în prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă !

 Comunicat de presă ISU Iași

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

                                                                                                                      

Advertisements

Related posts

Primă de 1.500 lei pentru absolvenții care își găsesc un loc de muncă

Oana Cordoneanu

Și eroii au nevoie de ajutor! Asociația Umanitară ”Donații Pașcani” caută un spațiu, pentru depozitarea lucrurilor primite

Oana Cordoneanu

Alertă emisă de CERT-RO. Țepe pe Instagram

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site