RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Israelul a atacat pozitii siriene aflate în zona demilitarizată din Podișul Golan

Armata israeliană a atacat, joi, poziții militare siriene situate în zona demilitarizată din Podișul Golan, pe fondul tensiunilor persistente dintre cele două națiuni.

Autoritățile militare israeliene au transmis că au fost vizate două construcții siriene temporare care ar fi încălcat Acordul de încetare a focului din anul 1974. Structurile siriene, care se aflau pe linia demilitarizată din zona Înălțimilor Golan, au fost distruse joi de tancuri israeliene.

”Atacul a fost efectuat după ce militari israelieni au identificat ieri două structuri în zona de securitate”, a comunicat joi după-amiază armata israeliană, potrivit publicațiilor The Times of Israel și The Jerusalem Post.

”Prezența acestor construcții constituia o încălcare clară a Acordului din 1974, iar regimul sirian este responsabil de toate activitățile de pe teritoriul său. Israelul nu va tolera nicio încercare de încălcare a suveranității israeliene”, a subliniat armata israeliană. Nu au fost raportate victime în urma acestui atac. Autoritățile de la Damasc nu au făcut niciun comentariu pe această temă.

  

Tot joi, surse siriene au raportat un atac israelian produs în zona Beit Jinn, în sudul Siriei, foarte aproape de frontiera israeliană. Armata israeliană nu a făcut niciun comentariu referitor la acest incident.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Joe Biden i-a dat asigurări președintelui Ucrainei că va primi un număr limitat de rachete tactice ATACMS

Redacția

Mesajul președintelui Kassym-Jomart Tokayev către națiune: ”O nouă etapă politică în istoria Kazahstanului”

Redacția

Președintele Braziliei se implică în conflictul ruso-ucrainean. Lula da Silva va propune „clubul păcii în Ucraina”, în timpul vizitei sale în China

Redacția
Încarcă...