NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Islanda – România la baraj pentru EURO 2020 // În finală, înfruntăm Ungaria sau Bulgaria în deplasare

BARAJ EURO 2020. România și-a aflat prima adversară din barajul pentru Liga Națiunilor. Vom înfrunta Islanda, în deplasare, pe 26 martie 2020! Adversara din finală se va alege dintre Bulgaria și Ungaria. 

În istoricul meciurilor directe, România a înfruntat Islanda de doar două ori, în perioada în care reprezentativa nordică nu era la fel de periculoasă precum în prezent. I-am învins pe islandezi pe 9 octombrie 1996, 4-0, și pe 10 septembrie 1997, cu același scor. 

AGRESIVITATEA NU MAI AJUTĂ LA FEL DE MULT

Marea revelație a ultimilor ani în Europa, calificată în premieră la CE 2016 și la CM 2018, Islanda trece printr-o perioadă mai puțin inspirată. 

Într-o grupă dificilă, a încheiat pe locul 3, după Franța și Turcia. Deși a fost mai bună ca Turcia în confruntările directe: 2-1 acasă și 0-0 în deplasare. Jocul de luptă, extrem de agresiv, nu a mai ajutat la fel de mult selecționata pregătită de suedezul Erik Hamrén. 

Eșecurile suferite în fața campioanei mondiale Franța (0-4 și 0-1) și, mai ales, înfrângerea din Albania (2-4) i-au blocat calea deocamdată spre al doilea Euro consecutiv. Starul Gylfi Sigurðsson, mijlocașul lui Everton, continuă să fie liderul unei echipe periculoase la baraj.

ISLANDA – ROMANIA LA BARAJ EURO 2020

ECHIPĂ-TIP A ISLANDEI
Halldórsson – Pálsson, Árnason, R. Sigurðsson, Skúlason – Guðmundsson, Gunnarsson, B. Bjarnason, Traustason – G. Sigurðsson – Sigþórsson

Cum arată semifinalele play-off-ului Diviziei A cu România

Islanda – România
Bulgaria – Ungaria

DE 4 ANI FĂRĂ VICTORIE CARE SĂ CONTEZE

România se va afla în fața unei provocări: să câștige în deplasare cu o națională care are în palmares o prezență la un turneu final de Campionat European. 

Ultima dată când „tricolorii” au câștigat pe terenul unei astfel de grupări a fost în septembrie 2015. În debutul preliminariilor pentru Euro 2016, România câștiga în Grecia, scor 1-0, selecționer la acel moment fiind Victor Pițurcă. 


De atunci, am mai evoluat pe terenul a 7 naționale care la momentul respectiv participaseră măcar o dată la un Euro sau un Mondial, dar nu am mai câștigat: Ungaria, Polonia, Danemarca, Spania, Serbia, Suedia și Norvegia. 

sursa www.gsp.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Doar Dinamo pare a fi renunţat după ce şi Steaua a intrat pe fir. Astra îşi menţine interesul pentru Alexandru Creţu

Redacția

Cele mai bune echipe de rugby feminin din România vin la Pașcani. Vor juca pe un teren neîngrijit

Răzvan Grecu

Nu-i nevoie să cheltuiești 50 de miliarde de dolari, cum au facut rușii! Jocurile Olimpice s-au mutat în Romania, la Soci, comuna Miroslovești! (video)

Redacția
Încarcă...