Semnal de alarmă în rândul autorităților privind provocarea de pe Tik Tok, care bagă tot mai mulți copii în spital, cu fracturi și entorse. Inspectoratul Școlar Județan Iași a dispus măsuri .
”Inspectoratul Școlar Județan Iași a transmis ieri, 5 decembrie 2024, către toate unitățile de învățământ, la solicitarea Inspectoratului Județean de Poliție, o adresă care precizează măsurile pe care școlile trebuie să le întreprindă în contextul mediatizării acestei provocări: supravegherea cu maximă responsabilitate a elevilor în toate spațiile școlare, aplicarea regulamentelor școlare referitoare la utilizarea telefoanelor mobile, informarea părinților referitor la existența acestei provocări în mediul online.Precizăm că, până în acest moment, nu am primit nicio informare cu privire la astfel de incidente petrecute în școală.De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Iași a solicitat reprezentanților unităților de învățământ să comunice orice incident de acest tip și să acționeze în vederea responsabilizării tuturor factorilor cu rol în crearea unui climat de siguranță în școli”, ne-a transmis ISJ Iași.
Un studiu al Organizației Salvați Copiii România, din februarie 2024, arată că începând de la 5-10 ani copiii din România încep să petreacă din ce în ce mai mult timp pe rețelele de socializare.
Cercetarea arată că 32% dintre părinții cu copii de această vârstă afirmă că fiul / fiica lor utilizează TikTok, 21% Instagram, 19% Facebook și 17% Snapchat.
Studiul arată că 77% dintre copii afirmă că petrec cel puțin trei ore zilnic, pe internet. TikTok-ul este cea mai folosită platformă de socializare și de către adolescenții din lume.
Conform specialiștilor, din punct de vedere psihologic, spre deosebire de adulți, copiii și adolescenții sunt foarte tentați să răspundă unor provocări inedite și iraționale pe TikTok, deoarece nu au dezvoltate la maximum controlul impulsurilor și tot ce înseamnă comportamentul rațional.