NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a plecat la Ceruri la vârsta de 90 de ani

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a plecat în lumea veșniciei la vârsta de 90 de ani. Sfinția Sa și-a dat obștescul sfârșit în această noapte la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” București, acolo unde era internat de pe 20 aprilie, după ce a fost infectat cu COVID-19.

Vestea că ÎPS Pimen a plecat la Ceruri a îndurerat și a adus multă suferință credincioșilor din Bucovina și nu numai.

ÎPS Pimen și-a petrecut ultimii 29 de ani de viață la conducerea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Apropiat de preoți, de viețuitorii din mănăstiri, dar în primul rând de credincioși, de bucovineni, solidar cu cei aflați în suferință, muncitor, neobosit, priceput, implicat în multe acțiuni umanitare, în construirea de așezăminte pentru bătrâni și copii, Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților a lăsat un mare gol în inimile tuturor după plecarea sa.

Cu siguranță va rămâne în memoria colectivă un model de ierarh care a păstorit Bucovina cu dăruire, cu pricepere, cu vrednicie, cu jertfelnicie, și toate din dragoste pentru Hristos, pentru credința ortodoxă, din dragoste pentru țară, pentru înaintași.

ÎPS Pimen îşi dorea să fie înmormântat în Bucovina, pentru că aici, spunea Sfinția Sa, a trăit cei mai frumoşi ani din viaţă.

Să ne rugăm cu toții Milostivului Dumnezeu să-l primească pe Înalpreasfințitul Pimen în Împărăția cerurilor.

Testamentul lui ÎPS Pimen: „Să fiu înmormântat în Bucovina, pentru că aici mi-am trăit cei mai frumoşi ani din viaţa mea”

ÎPS PIMEN, ULTIMA DORINȚĂ

TESTAMENTUL LUI ÎPS PIMENUltimul amplu interviu pe care l-a acordat ÎPS Pimen și în care vorbește despre viața sa și despre înmormântarea sa.👉 https://youtu.be/Co6lPVQaISg„Să fiu înmormântat în Bucovina. (…) Și am ales loc de înmormântare Sihăstria Putnei, un schit al Mănăstirii Putna "Interviul a fost înregistrat la 1 noiembrie 2019, pentru „Monitorul de Suceava”, interviu ce a pregătit materialul pentru Gala „Top 10 Suceveni”, unde Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților a fost unul dintre laureați.„Sicriul mi l-am pregătit. Este din lariță…"

Publicată de Monitorul de Suceava pe Marţi, 19 mai 2020

Mai multe detalii pe MONITORUL DE SUCEAVA

loading...
Advertisements

Related posts

Carantinarea s-ar putea face după reguli noi în România

Redacția

Apel către vindecaţii de COVID: Veniţi să donaţi plasmă! Incredibil: avem un singur donator

Redacția

Scenă de telenovelă: o femeie agresată s-a prezentat la spital cu traumatism la cap și o tăietură la ochi, fără să ofere detalii cu privire la incident

Răzvan Grecu
Încarcă...