NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

IPJ Iași: La datorie, pentru un weekend în siguranță

Poliţiştii ieşeni vor fi prezenți în acest sfârșit de săptămână la evenimentele sociale organizate pe raza județului Iași și vor acționa pentru siguranța cetățenilor.

În acest sfârșit de săptămână polițiști ieșeni vor fi la datorie și vor acționa, pentru siguranța cetățenilor, fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor rutiere.

Polițiștii de la ordine publică vor acționa pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, dar și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, în special în zonele aglomerate.

Polițiștii rutieri vor acționa, pe raza județului Iași, pentru fluidizarea traficului rutier şi totodată pentru prevenirea producerii de accidente rutiere. Aceștia vor folosi zilnic aparatura radar, aparatele etilotest și Drug Test, în vederea depistării șoferilor care încalcă regulile de circulație.

Advertisements
  

De asemenea, polițiștii rutieri vor fi prezenți în zonele în care vor fi restricții de circulație, în special în zona restricțiilor impuse pentru buna desfășurare a evenimentului Raliul Iașului, pentru fluidizarea traficului rutier. În acest context, recomandăm conducătorilor de autovehicule să folosească autovehiculele personale cât mai puţin pentru a evita blocajele de trafic şi să opteze pentru mijloacele de transport în comun; să evite deplasarea în zona de desfăşurare a evenimentului şi să respecte semnalele poliţiştilor rutieri aflaţi în trafic pentru devierea şi fluidizarea acestuia; să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate; să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, dar şi a celorlalţi participanţi la trafic. 

Polițiștii de la prevenire, împreună cu reprezentanți ai A.N.I.T.P. Iași vor desfășura mai multe activități, pe raza municipiului Iași, pentru prevenirea victimizării cetățenilor și siguranța elevilor în noul an școlar.

  •  

Pentru a vă petrece timpul liber în siguranță, vă recomandăm să respectați normele de conviețuire socială, să aveți grijă de bunurile personale, să fiți prudenți în relațiile cu persoane cunoscute întâmplător și să fiți atenți la copiii care vă însoțesc.

Celor care intenționează să plece la drum în această perioadă, le recomandăm să se intereseze de situația traseului pe care urmează să se deplaseze și să circule cu o viteză adaptată la condițiile meteo-rutiere.

Advertisements

Nu în ultimul rând, șoferilor le reamintim să nu conducă dacă au consumat alcool ori substanțe cu efect psihoactiv, iar tutoror participanților la traficul rutier le recomandăm să respecte regulile de circulație rutieră și indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist sau sunaţi la 112!

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pașcani: Partidă de amor finalizată tragic! O femeie a decedat după ce și-a introdus în vagin un spray fixativ!

Redacția

Lemne confiscate de polițiști la Sirețel

Redacția

Admiși la Școlile de Poliție

Redacția
Încarcă...