NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Iohannis, întâlnire cu reprezentanţii OMV Group – “Creșterea puternică a prețurilor la gaze și energie, aspect îngrijorător. E necesară protejarea consumatorilor vulnerabili”

​Preşedintele Klaus Iohannis a primit joi, la Palatul Cotroceni, o delegație a OMV Group, condusă de Alfred Stern, noul CEO OMV Group. În cadrul discuțiilor, șeful statului a transmis că, pe fondul situaţiei actuale de pe piaţa gazelor naturale, e necesară protejarea consumatorilor vulnerabili şi a economiei în ansamblul său, ca urmare a creşterii accentuate a preţurilor.

Potrivit unui comunicat difuzat de Administraţia Prezidenţială, cu ocazia întrevederii de la Cotroceni, conducerea OMV Group a prezentat strategia de dezvoltare a companiei în România pentru perioada următoare, dar şi rezultatele activităţii curente, respectiv iniţiative de responsabilitate socială. „OMV Group şi-a exprimat angajamentele de a rămâne un partener de încredere pe termen lung pentru statul român”, se arată în comunicat.

Conform sursei citate, „discuţiile s-au derulat în jurul provocărilor şi oportunităţilor generate de procesul de tranziţie energetică”, iar „unul dintre subiectele importante ale întrevederii a fost creşterea puternică de preţuri ale gazelor naturale şi energiei electrice, aspect îngrijorător în condiţiile în care România este un producător important de gaze naturale în regiune”.

„În contextul actual, preşedintele a subliniat rolul determinant pe care îl au gazele naturale şi exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră în tranziţia către energia verde,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Căldura s-ar putea scumpi cu până la 38% de la 1 ianuarie. Cât va costa întreţinerea pentru o familie

Redacția

Cand vor fi recuperate zilele libere de 2 si 3 mai

Redacția

Pentagonul neagă că armata americană și-ar fi abandonat câinii în Kabul, în urma acuzațiilor unei organizații pentru drepturile animalelor

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site