NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Iohannis, despre sectorul HORECA: Până la o descreştere consistentă a epidemiei, nu se vor lua măsuri de relaxare

UPDATE – Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că, până nu se va înregistra o descreştere consistentă a epidemiei cu noul coronavirus, nu vor fi luate alte măsuri de relaxare cu privire la terase şi restaurante.

‘Înţeleg foarte bine această preocupare din zona HORECA şi trebuie să admitem că este sectorul probabil cel mai grav lovit de criza economică generată de epidemie. Pentru a veni în sprijinul întreprinzătorilor din zona HORECA, Guvernul a aprobat deja diferite scheme de ajutor şi va continua să elaboreze scheme de ajutor. Însă trebuie să fim foarte sinceri: aici este vorba de sănătatea publică a întregii populaţiei. Şi, în condiţiile în care numărul de bolnavi creşte în fiecare zi, avem un număr mare de bolnavi în plus faţă de ziua anterioară, noi măsuri de relaxare nu sunt posibile‘, a afirmat preşedintele într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

El a subliniat că Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic.

‘Până când nu reuşim să ajungem la un număr mic de cazuri, deci până când nu intrăm într-o descreştere consistentă a epidemiei, nu se vor lua alte măsuri de relaxare. Dar, în contrapartidă, Guvernul va veni cu măsuri de sprijin economic‘, a precizat Iohannis.


Sute de restaurante şi baruri din toată ţara au protestat ieri, între orele 17 şi 18.

Proprietarii de localuri sunt nemulţumiţi că interioarele restaurantelor nu pot fi deschise şi spun că, din acest motiv, în sezonul rece, sute de mii de angajaţi ar putea rămâne fără locuri de muncă.

Activitatea teraselor a fost sistată și în municipiul Iași.

radio iasi

Advertisements

Related posts

Bunurile Siretul Paşcani, scoase la licitaţie

Redacția

Pandemia de COVID-19 i-a lăsat pe unii zilieri din județ fără nici un venit

Redacția

Firme pășcănene într-un top alături de alte firme din Iași cu cifre de afaceri de milioane de euro

Redacția
Încarcă...