RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Invitație la Castelul Miclăușeni: ”Călătorie la 1900”, gesturi de noblețe

 

Domnii și domnițele care iubesc amintirile, frumosul și istoria sunt invitați în atmosfera boemă a castelului Miclăușeni, unde va avea loc o nouă ediție a evenimentului „Călătorie la 1900” care își propune o întoarcere în ambianța specifică familiei Sturdza.

  

Este o întoarcere în atmosfera anilor 1900 prin spectacole în aer liber de teatru, dans și muzică de epocă, activități interactive, teatru ambiental, târg de antichități, bucate de epocă și alte surprize. Anul acesta, în perioada 31 august-1 septembrie va avea loc ediția a VI-a a festivalului, iar tema aleasă: „Gesturi de noblețe”. Invitatul special este dr. Georgeta Filitti, care va povesti cu farmec și erudiție despre perioada Belle Epoque.

Accesul la eveniment se face pe baza unui bilet, în valoare de 30 lei. Biletele vor putea fi cumpărate la intrarea în parcul Castelului. Tinerii cu vârste între 14 și 18 ani vor beneficia de o reducere de 50%, iar copiii sub 14 ani vor intra gratuit.

Așezat pe vechea moșie boierească pe care domnitorul Alexandru cel Bun a dăruit-o în jurul anului 1410 unuia dintre membrii în Sfatul Domnesc, vornicul Miclăuș, în apropierea drumului mare medieval, Castelul de la Miclăușeni este unul dintre cele mai frumoase din țară, recunoscut pentru poveștile care s-au născut aici. A fost construit între anii 1880 şi 1904, de George Sturdza, pe vechiul loc al conacului.

Castelul se află situat pe partea stângă a drumului european E 583 ce duce spre orașele Roman sau Piatra Neamț, și la 65 de kilometri depărtare de municipiul Iași.

 

Related posts

Tudor Gheorghe- “The Best Of Taraf” la Casa de Cultură Mihail Sadoveanu

Oana Cordoneanu

În casa Ilenei Tincu, din județul Iași, se ascunde o adevărată comoară păstrată cu sfințenie

Redacția

Despre artă şi bun gust, cu un artist desăvârșit din Paşcani: Iată povestea minunată a unui veritabil artist

Ema Roman
Încarcă...