NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Investițiile rămân aceleași, prețul se dublează! Dezbatere publică organizată de ApaVital!

Primăria municipiului Pașcani a anunțat pe pagina sa de internet că în data de 2 iunie, de la ora 16.00, va avea loc la sediul instituției o dezbatere publică pe tema proiectului european. Această întâlnire cu cetățenii privește impactul lucrărilor asupra mediului și este o etapă premergătoare obținerii autorizației de construire.

Proiectul este unul despre care se vorbește foarte mult în comunitatea noastră, primele promisiuni fiind făcute în anul 2014. Atunci valoarea investițiilor la nivel local era de 29 de milioane de euro. După un an, însă aceasta a scăzut la 23 de milioane de euro, pentru ca în 2016 să fie anunțată valoare de 13 milioane de euro pentru lucrările ce vizau Pașcaniul.

Anul acesta reprezentanții ApaVital, dar și primarul Dumitru Pantazi, au anunțat noi sume. În luna ianuarie a fost vorba de 19 milioane de euro, iar în această lună se discută de 25 de milioane de euro.

Dincolo de fluctuația acestor sume, investițiile rămân aceleași, asta deoarece din 2014 și până acum prețurile la materialele de construcție și la manoperă au crescut, iar salariul minim pe economie în domeniu construcțiilor s-a dus la peste 3.000 de lei.

În urma investițiilor din fonduri europene se va moderniza și extinde rețeaua de aducțiune cu apă în Pașcani și în cartierul Găștești, iar de extinderea rețelei de canalizare vor beneficia cartierele Aerodrom, Lunca, Blăgești, Sodomeni, Boșteni și Gâștești.

loading...
Advertisements

Related posts

Lucrări în stand by la o stradă distrusă din municipiu

Ema Roman

PSD a mai identificat un motiv pentru a respinge proiectele PNL ce privesc obiectivele din Parcul Peștișorul

Marius Parteni

Sistem de supraveghere si paza la Casa de Cultura

Redacția
Încarcă...