NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Învăţător acuzat de părinţi că pipăie elevele, la şcoală: isterie sau neprofesionalism?

Un articol publicat ieri de site-ul postului TV Antena1 despre un tânăr învăţător ieşean care şi-ar fi pipăit elevele, iar uneia i-a strecurat un bilet cu un mesaj interpretat de către părinţi ca fiind deplasat, a creat isterie în rândul părinţilor şi opiniei publice. Tânărul învăţător are doar 21 de ani şi predă la Şcoala Gimnazială Slobozia din comuna Voineşti. 

Conform site-ului citat, mesajul care i-a pus pe gânduri pe doi părinţi a fost găsit în punga cu daruri primite de fetiţa lor în cadrul unei campanii de Crăciun, care a avut loc la mijlocul lunii decembrie. Mai mult, aceiaşi părinţi acuză învăţătorul că le-ar fi pipăit copila în zonele intime, şi că ia elevii în braţe.

Contactat telefonic de „Ziarul de Iaşi“, directorul unităţii, prof. Daniela Stegariu, ne-a declarat că a cercetat acuzaţiile şi că acestea sunt exagerate, şi că, deşi există o plângere din partea părinţilor unei eleve, faptele nu au fost prezentate în întregime. Astfel, directorul explică faptul că bileţelul care i-a pus pe gânduri pe părinţi nu a fost scris de învăţător, darurile primite de copii fiind aduse de o fundaţie care a vizitat şcoala în preajma Crăciunului. Astfel, o parte dintre cei care au dăruit pachete prin intermediul fundaţiei au lăsat mesaje pentru copii, unul dintre aceste bileţele menţionând că cel care a redactat scrisoarea şi-ar dori să îi dea fetiţei cadoul personal.

De asemenea, pe lângă acuzaţiile legate de bileţelul găsit în cadoul fetei, articolul sugerează şi faptul că învăţătorul ar „pipăi“ fetele şi le-ar lua în braţe în timpul orelor. Directorul unităţii menţionează că, într-adevăr, există şi o astfel de acuzaţie, însă şi de această dată faptele au fost exagerate şi scoase din context. „Învăţătorul a ajutat, într-adevăr, o elevă să coboare dintr-un copac, iar copila s-ar fi simţit inconfortabil“, explică Daniela Stegariu, care explică că nu a fost vorba de un gest cu tentă sexuală. „Am realizat o anchetă la nivelul şcolii, şi facem tot posibilul să apărăm interesele atât ale elevilor, dar şi ale învăţătorului. Astăzi (n.r. – 21 ianuarie) a venit şi un psiholog şcolar de la Centrul de Resurse şi Asistenţă Educaţională Iaşi, iar din primele discuţii mi-a comunicat că elevii se simt în siguranţă la şcoală, urmând ca psihologul să înainteze şi un raport scris în acest caz“, completează directoarea Stegariu.  Ancheta deschisă de instituţia de învăţă­mânt este încă în desfăşurare.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Activitate educativă desfășurată de polițiști cu elevii de la Liceul Teoretic “Miron Costin”

Redacția

Se caută creatori de subiecte pentru examenele naţionale

Redacția

Elev pășcănean calificat în Lotul Național al Olimpiadei de Informatică

Răzvan Grecu
Încarcă...