RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Întrebarea la care primarul, secretarul, reprezentanții ApaVital și ARSACIS nu au știu să răspundă: Pașcaniul mai este parte în contractul de delegare?!

Ședința de lucru organizată de primarul Dumitru Pantazi astăzi pe tema problemelor izvorâte din delegarea serviciului de apă și canalizare către ApaVital, a scos la iveală un lucru pe care NewsPascani.com l-a anunțat încă din luna februarie a acestui an: municipiul Pașcani nu este parte semnatară a acestui document.

 

 

  

Lămurirea acestei situații a fost lait motivul acestei întâlniri, iar reprezentanții ARSACIS și ApaVital, susținuți de primarul Dumitru Pantazi, au preferat să acuze că la mijloc este vorba despre o „eroare judiciară”.

Totul are legătură cu o hotărâre definitivă a Tribunalui Iași care a anulat o hotărâre de Consiliu Local, HCL nr.64/2015, prin care se aproba un act adițional la contractul de delegare. Acesta conținea două articole: la primul se stipula că Pașcaniul deleagă serviciul de apă și canalizare către ApaVital, iar la al doilea articol se explica cum se calculează redevența.

Judecătorii au decis însă că hotărârea adoptată de Consiliu Local este nulă pentru că în actul adițional se prevedea un cuantum ilegal al redevenței.

Sorin Olariu, consilier din partea PMP, a întrebat în repetate rânduri dacă după această decizie a judecătorilor, Pașcaniul mai este parte în acest contract de delegare, însă nimeni nu a știut să răspundă, preferând să acuze magistrații că au dat hotărârea pe genunchi.

„Eu vrea să știu dacă după anularea HCL 64/2015, Pașcaniul mai este parte semnatară în contractul de delegare a serviciilor de apă și canalizare. Degeaba discutăm noi aici despre aprobarea altor acte, dacă noi nu suntem lămuriți cu situația juridică a contractului”, a intevenit Sorin Olariu.

În replică, directorul executiv al ARSACIS, Paul Benesch a spus că hotărârea a fost dată la plesneală, iar primarul Dumitru Pantazi a apreciat-o ca fiind o eroare judecătorească.

Aprecerile față de corectitudinea unei hotărâri judecătorești rămase definitive l-au determinat pe liberalul Andrei Rîznic să intervină și să întrebe de când hotărârile judecătorești se comentează, în loc să se aplice.

„Nu putem noi să apreciem corectitudinea unei hotărâri judecătorești. Ea trebuie pusă în aplicare. Aţi făcut expertiză ca să puteţi spune că hotărârea judecătorească a fost eronată?  Domnule primar, puteţi să vă faceţi dvs. Republica Pantazi cu propriile legi, a exclamat Rîznic.  

Related posts

Viitor sumbru pentru pășcăneni! Taxele și impozitele locale ar putea fi duble anul viitor din cauza unui vot dat de PSD și Sorin Olariu

Răzvan Grecu

Premieră în actualul legislativ local: PNL și PMP au părăsit sala de ședințe (VIDEO)

Marius Parteni

Pantazi a încheiat contracte de extindere a rețelelor de gaz, fără o înțelegere cu Delgaz Grid

Răzvan Grecu
Încarcă...