RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Intrarea României în Schengen, în atenția Parlamentului European

Liderul delegației române a PSD din Parlamentul European a anunțat introducerea pe agenda plenului PE a unei dezbateri cu rezoluție privind aderarea României la Spațiul Schengen.

Social-democrații europeni au solicitat o dezbatere cu rezoluție FOTO Adevărul

Social-democrații europeni au solicitat o dezbatere cu rezoluție FOTO Adevărul

„România îndeplinește toate criteriile tehnice de aderare la Spațiul Schengen. Sunt 11 ani în care România a aplicat și a respectat toate prevederile acquis-ului Schengen, controlând și protejând granițele externe ale Uniunii. Cu toate acestea, fără niciun motiv obiectiv, Consiliul continuă să evite luarea unei decizii. Acest lucru este cu atât mai sfidător în actualul context geopolitic și de securitate”, a transmis Dan Nica, șeful delegației române a social-democraților din Parlamentul European, potrivit unui comunicat de presă. 

  

Sursa citată a precizat că „președinta Grupului Social-Democraților europeni, alături de Delegația PSD din Parlamentul European și de delegația bulgară au cerut o dezbatere și un vot pentru o rezoluție în plenul Parlamentului European, privind aderarea la Spațiul Schengen”. 

Potrivit sursei citate, „delegațiile solicită introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenarei europarlamentare din 3-6 octombrie 2022”.

România, tot mai aproape de aderarea la Schengen 

Executivul de la Bucureşti este încrezător că România este tot mai aproape de aderarea la spaţiul Schengen,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ce îi aşteaptă pe europeni în 2024? (sinteză)

Redacția

Ideologul rus Alexander Dughin se află în spital, după moartea fiicei sale în explozia mașinii, anunță Nexta

Redacția

Grecii votează duminică la alegerile parlamentare: Partidul lui Mitsotakis este favorit, dar este departe de obținerea unei majorități

Redacția
Încarcă...