NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Intrarea României în Schengen, în atenția Parlamentului European

Liderul delegației române a PSD din Parlamentul European a anunțat introducerea pe agenda plenului PE a unei dezbateri cu rezoluție privind aderarea României la Spațiul Schengen.

Social-democrații europeni au solicitat o dezbatere cu rezoluție FOTO Adevărul

Social-democrații europeni au solicitat o dezbatere cu rezoluție FOTO Adevărul

„România îndeplinește toate criteriile tehnice de aderare la Spațiul Schengen. Sunt 11 ani în care România a aplicat și a respectat toate prevederile acquis-ului Schengen, controlând și protejând granițele externe ale Uniunii. Cu toate acestea, fără niciun motiv obiectiv, Consiliul continuă să evite luarea unei decizii. Acest lucru este cu atât mai sfidător în actualul context geopolitic și de securitate”, a transmis Dan Nica, șeful delegației române a social-democraților din Parlamentul European, potrivit unui comunicat de presă. 

  

Sursa citată a precizat că „președinta Grupului Social-Democraților europeni, alături de Delegația PSD din Parlamentul European și de delegația bulgară au cerut o dezbatere și un vot pentru o rezoluție în plenul Parlamentului European, privind aderarea la Spațiul Schengen”. 

Advertisements

Potrivit sursei citate, „delegațiile solicită introducerea acestui punct pe ordinea de zi a plenarei europarlamentare din 3-6 octombrie 2022”.

România, tot mai aproape de aderarea la Schengen 

Advertisements

Executivul de la Bucureşti este încrezător că România este tot mai aproape de aderarea la spaţiul Schengen,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Salariul minim ar putea crește din nou. De ce nu e neapărat o veste bună

Răzvan Grecu

Centre de testare COVID, de duminică, în mai multe spitale din Capitală – LISTA spitalelor unde pot merge cei cu forme ușoare / Acum, bucureștenii așteaptă peste 72 de ore testarea la domiciliu

Redacția

La Liga: Osasuna vs. FC Sevilla. Începe spectacolul din Spania

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site