Au fost creați microbi cu un nou simț. Bacteriile pot dezvolta o sensibilitate nouă și accentuată la nivelurile de acid atunci când sunt expuse la extremele mediului în laborator, conform unui nou studiu.
Această sensibilitate declanșează o serie de expresii genetice care le permit microbilor să se adapteze la condițiile extreme în continuă schimbare. De la cele mai mici celule până la cele mai mari balene, toate formele de viață se confruntă cu provocarea condițiilor de mediu în continuă schimbare și ciclice.
Pentru a înțelege mai bine cum ne putem adapta la astfel de extreme, microbiologul Sarah Worthan, de la Universitatea Vanderbilt din Nashville (SUA), și echipa sa au supus bacteriile Escherichia coli unor condiții extreme. Unele populații bacteriene au evoluat rapid, dezvoltând mutații genetice care le-au ajutat să prospere. Cancerul folosește și el mutații pentru a-și crea un mediu favorabil.
„Rezultatele noastre sugerează că aceste mutații pot coordona rapid răspunsuri fiziologice complexe prin sensibilitatea la pH și oferă o perspectivă asupra modului în care populațiile celulare folosesc semnale din mediu pentru a coordona răspunsuri rapide la medii complexe și fluctuante”, scriu cercetătorii în lucrare.
Microbi cu un nou simț, » Citește continuarea pe pagina autorului