NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Interesele politice împiedică amplasarea unui punct de transformare, în cartierul Aerodrom! PSD a negociat politic nevoile oamenilor!

Amplasarea unui punct de transformare în cartierul Aerodrom, în vederea suplimentării puterii rețelei electrice din acest cartier, a fost împiedicată la finalul anului trecut de către consilierii PSD. Fără explicații clare, social-democrații au respins la vot un proiect de hotărâre prin care o persoană fizică dona în jur de 2.500 de metri pătrați municipalității, în vederea amplasării unui punct de transformare pe strada Mălini.

Doar că, înainte de ședința de Consiliu Local, într-o discuție comună dintre aleșii locali, unul dintre consilierii PSD a încercat un troc politic pentru a susține proiectul prin care Pașcaniul primea donația de 2.500 de metri pătrați. Fiind o chestiune de mărire a patrimoniului municipiului, proiectul trebuia să obțină cel puțin 13 voturi, adică două treimi din numărul mandatelor aflate în funcție.

Practic alianța PNL – Pro România aveau doar 9 voturi, deoarece consilierul Constantin Nemțanu nu a participat la vot pentru a nu fi în conflict de interese, având în vedere faptul că terenul supus donației era al familiei sale. Cum pentru a fi adoptat mai era nevoie de 4 voturi, cei din PSD au propus ca Nemțanu să se abțină la votul cu privire la taxele și impozitele pentru anul 2022, iar consilierii PSD să asigure voturile pentru ca donația de 2.500 de metri să fie acceptată de Consiliul Local Pașcani.

Contactat telefonic, pentru a confirma informațiile deținute de NewsPascani.com, consilierul Constantin Nemțanu a explicat că propunerea PSD a existat pe acest subiect, însă nu a fost făcută la un mod asumat sau foarte serior și că oricum a refuzat orice discuție pe acest subiect.

  

„Este de reținut faptul că nu a fost o chestie foarte serioasă sau asumată din partea lor. Eu nici măcar nu am putut să accept o discuție de genul acesta. Erau câțiva consilieri acolo prezenți la discuție, iar unul dintre ei ar fi afirmat ceva de genul: uite dacă voi o să vă abțineți la proiectul ăsta (n.r. proiectul cu taxele și impozitele local) noi nu avem nicio problemă cu alte proiecte ale voastre. Eu nici nu am acceptat o discuție de acest gen și nici nu aș accepta”, a explicat Constantin Nemțanu, consilier local din partea PNL. 

Reamintim că NewsPascani.com a publicat ieri un articol în care dezvăluia faptul că PSD a propus PNL schimbarea din funcție a viceprimarului Cristian Rățoi. Informația a fost însă negată în presa locală de Gabriela Nedelcu, vicepreședinte al PSD Pașcani, însă admisă atât de viceprimarul Cristian Rățoi, cât și de primarul Marius Pintilie.

În acest context, întrebarea care se pune este dacă nu cumva interesul public al cetățenilor este uitat de cei care sunt mai degrabă atrași de aceste trocuri politice, decât să-și exercite mandatul dat de cetățeni prin vot?

Gabriela Nedelcu și Dumitru Pantazi, liderii PSD Pașcani, nu au răspuns apelurilor telefonice pentru a explica de ce e nevoie de astfel de negocieri oculte, când în joc e interesul cetățenilor.

Advertisements

Related posts

Cioloș, în legătură cu cea mai mare investiţie de stat în judeţul Iaşi: „Separăm din nou Hidrocentrala de pe Siret“

Redacția

Ultimul tun din mandatul lui Dumitru Pantazi: 2.000.000 de euro pentru reabilitarea străzii Gării!

Răzvan Grecu

Cat va costa reabilitarea termica a locuintei cu bani europeni

Redacția
Încarcă...