RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Fetiță de nouă ani, înțepată de viespe

Numărul persoanelor care vin la spital înțepate de viespi a crescut simțitor comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Vremea caniculară a favorizat apariţia unei specii de viespi extrem de agresive, care după înţepătură, lasă în organism o cantitate de venin extrem de nocivă.

Un nou astfel de caz a ajuns astăzi, în jurul amiezii, la Compartimentul de Primiri Urgențe. O fetită de 9 ani din Heci a fost înțepată la deget de o viespe, în timp ce se juca în curtea casei sale. Pentru că mama ei prezintă teren atopic, deci riscă un șoc anafliactic o dată cu fiecare înțepătură, primul impuls al femeii a fost să sune la 112. Medicii de pe Ambulanță au ajuns rapid la solicitate și în acest fel, părinții s-au asigurat că cea mică este în afara oricărui pericol, nefiind alergică.  

Înțepăturile de albine și viespi sunt fie dureroase, fie potențial mortale, în funcție de reacția pe care victima o are la veninul insectei. Cei mai mulți dintre noi prezintă simptome ale unei reacții normale la înțepături, iar acestea pot fi tratate cu ușurință acasă. Reacțiile severe necesită însă intervenție medicală de urgență.

  

În reacția anafilactică, persoana afectată prezintă dificultate la respirație, scăderea pulsului și a tensiunii arteriale ce pot conduce la instalarea șocului. Aceaste reacții au loc în câteva minute de la înțepătură. Cei care știu că sunt alergici la înțepăturile albinelor prezintă o înrăutățire a simptomelor cu fiecare nouă înțepătură, de aceea, trebuie să aibă mereu asupra lor medicamente antihistaminice sau injecții cu adrenalină.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Romania a aruncat cel putin 9,7 milioane de doze ale vaccinului Covid. Analiză Politico

Redacția

Veste extraordinară pentru Podu-Iloaiei. Astăzi, SMURD-ul și-a reluat activitatea

Redacția

Restructurare dramatică la căminul-spital cu sute de bolnavi psihic, mulţi irecuperabili

Redacția
Încarcă...