RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
AdministrațieȘtirea zilei

Înțelegeri ascunse pentru demolarea clădirilor aparținând Retrom SA! Primăria sistează lucrările, după ancheta Actualitatea Tv! Garda de Mediu a fost informată

Lucrările de demolare a fostului sediu al societății Retrom SA au început suspect. Firma care se ocupă de ele nu are autorizație de desființare, dar cară materiale într-o râpă de pe raza suburbiei Boșteni. Ancheta reporterilor Actualitatea Tv i-a panicat pe șefii Primăriei, care au dispus sistarea lucrărilor, amenințând cu sancțiuni.

Asta în condițiile în care săptămâna trecută, un reprezentant al Primăriei a anunțat locuitorii străzii Libertății că în râpa din fața caselor va fi depozitat moloz rezultat din demolarea construcției societății Retrom SA. Este vorba despre Petrică Bunduc, responsabil Protecția Mediului din cadrul Poliției Locale. Contactat astăzi telefonic, acesta a spus: “Ştiu despre ce este vorba. Vai de mine, nenorocirea lumii! Fii bărbat aşa şi du-te pe strada Libertăţii acolo, discută cu oamenii care sunt direct afectaţi. Şi vezi reacţia lor! De fapt ce li se întâmplă, este un lucru bun. Eu am fost şi am discutat cu jupânii aştia care răspund de oraşul Paşcani, domnule ce fac? De ce întrebi Compartimentul de Protecția Mediului dacă este autorizație de desființare?”, a fost răspunsul lui Petrică Bunduc.

Când a fost întrebat de ce nu sunt respectate procedurile legale, impuse pentru autorizarea desființării clădirilor și depozitarea materialelor de construcție, același funcționar a spus:“Bine, hai că am treabă!”, și a închis telefonul.

Conform precizărilor făcute de Biroul de Presă din cadrul Primăriei Pașcani, societatea care se ocupă de demolarea clădirilor a obținut un certificat de urbanism în acest sens, dar trebuia să se prezinte cu alte documente pentru eliberarea autorizației de desființare. În tot acest timp, acțiunea a demarat, iar utilajele societății care se ocupă de lucrări cară deșeuri în râpa de pe strada Libertății. Astăzi, după ce reporterii Actualitatea Tv au solicitat informații de la Primărie cu privire la această situație, au apărut primele reacții.

  

“Poliția Locală va dispune sistarea demolărilor. Firma care se ocupă de aceste lucrări trebuie să depună documentația pentru a obține autorizația de desființare”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Pașcani.

Pentru lipsa autorizației de desființare, societatea care se ocupă de lucrările de demolare riscă o amendă de până la 100.000 lei. Pentru dărâmarea construcției trebuie să existe un proiect avizat de specialiști. Pe terenul care rămâne liber urmează să se construiască un centru comercial.     

De demolarea clădirilor se ocupă societatea Urban Antrepriză Construcții București. Reprezentantul zonal al acesteia a refuzat să discute pe marginea acestui subiect. Cine demolează o asemenea construcție trebuie să plătească pentru depozitarea materialelor rezultate, care trebuie transportate în zone speciale. În cazul unei înțelegeri cu Primăria Pașcani trebuie specificată natura materialelor transportate în respectiva groapă sau chiar pe platformele de  depozitare.

Reporterii Actualitatea Tv au sesizat comisarii Gărzii de Mediu cu privire la aceste aspecte.

Rămâne în urmă o întrebare la care sperăm să obținem un răspuns: Cum este posbil ca demolarea unor asemenea construcții să înceapă fără obținerea autorizației de desființare?       

Related posts

Ai treabă la primărie? Vezi ca astăzi e grevă generală toată ziua

Redacția

Cum va fi vremea în Moldova în perioada 9 – 21 iunie

Redacția

Începe prima etapă de înscriere în învăţământul primar

Redacția
Încarcă...