NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Întâlnire importantă astăzi la Pașcani în privința viitorului lucrărilor de la Barajul Lunca

Secretarul de stat Pásztor Sándor, de la Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură împreună cu prefectul județului Iași, Dan Cârlan, au sosit astăzi în jurul orelor 11.00 la sediul Primăriei Pașcani, acolo unde au fost primiți de senatorul Florin Cosntantinescu și primarul Dumitru Pantazi.

La întâlnire au mai participat reprezentanți de la Hidroelectrica S.A., companie care a executat lucrările la Barajul Lunca, ISU Iași, șefi de la Sistemul Hidrotehnic Bacău, și alți factori de decizie care au legătură cu această investiție. Întâlnirea de astăzi, care practic conferă un viitor pentru realizarea acestor lucrări, a fost organizată de senatorul PSD Florin Constantinescu, președintele Comisiei pentru Transporturi și Energie din cadrul senatului României. După aproximativ două ore de discuții în sala de ședințe a Consiliului Local, secretarul de stat , prefectul și  senatorul Constantinescu au oferit primele detalii despre soluțiile identificate

 „Astăzi la Pașcani la inițiativa senatorulu Florin Constatinescu și a autorităților locale, în prezența secretarului de stat Pásztor Sándor am analizat și stabilit o serie de priorități pentru viitor, care urmează să se concretizeze prin apariția unei hotărâri de Guvern. Lucrările la acest obiectiv trebuie să se finalizeze în următorii cinci ani, prioritățile Guvernului și ale parlamentarilor fiind identificarea surselor de finanțare”, a declarat Dan Cârlan, prefectul județului Iași.

  

 Secretarul de stat Pásztor Sándora susținut, după ce a asistat la discuții, că soluțiile care au rezultat sunt singurele care pot conferi o finalitate a lucrărilor.

 „Faptul că  Ministerul Mediului va gestiona partea de acumulare, este o măsură bună. Rămâne ca în 2015 să se identifice surse de finanțare, iar până atunci autoritățile centrale, să dea această hotărâre de Guvern, prin care partea de acumulare a Barajului Lunca va trece la Ministerul Apelor, Pădurii și Pisculturii, în timp ce HidroElectrica se va ocupa de investiția la centrala electrică”, a precizat Pásztor Sándor, secretar de stat la Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.

 Senatorul PSD Florin Constantinescu a susținut că pentru finalizarea lucrărilor la Barajul Lunca are tot suportul premierului Victor Ponta, iar soluțiile identificate sunt cele mai sigure pentru viitor.

  „ Sunt câteva luni bune de când am discutat cu opt ministere importante despre această soluție, care cred că va duce la finalizarea lucrărilor. Este important ca actualul Guvern până la finalul anului, să emită hotârărea de Guvern prin care partea de acumulare a Barajului Lunca va trece la Ministerul Apelor, Pădurii și Pisculturii, în timp ce HidroElectrica se va ocupa de investiția la centrala electrică și de anul viitor să găsim și sursele de finanțare. Premierul României și toți ceilalți factori implicați sunt pentru finalizarea acestui obiectiv strategic pentru România”, a menționat senatorul PSD Florin Constantinescu.

 Conform celor precizate de oficialii care au făcut declarații pe marginea acestui subiect, pentru finalizarea lucrărilor la barajul Lunca Pașcani sunt necesare 50 milioane de euro.

 După discuțiile de la sediul Primăriei Pașcani, delegația a mers în teren și a vizitat lucrările de la obiectivul de investiții.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

CFR Iași suplimentează numărul vagoanelor de Paște

Redacția

Comercianții invitați de Primărie să respecte Regulamentul de Comerț Stradal pe care aceeași instituție îl încalcă

Răzvan Grecu

Casieria Enel Pașcani va fi închisă pe 1 mai

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site