NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Instanța a obligat ApaVital să reia furnizarea la o scară de bloc din Pașcani, după ce operatorul lăsase mai multe familii fără apă, deși afară erau 36 de grade Celsius

Problemele pe care le întâmpină pășcănenii cu operatorul regional de apă și canalizare persistă la 8 ani de zile de când ApaVital a venit în Municipiu. Astfel, călcâiul lui Ahile este în continuarea politica de contractare a serviciilor și lipsa de tact a reprezentanților ApaVital, în raport cu consumatorii casnici.

În cazul pe care-l relatăm aici este vorba despre mai multe familii care locuiesc în blocul B7, scara A, de pe strada Ceferiștilor. Deși au investit bani pentru a-și scoate apometrele pe casa scării, iar facturile erau plătite la zi, locatarii imobilului s-au trezit fără apă în plină caniculă.

S-a întâmplat acest lucru după ce reprezentantul de scară a dorit rezilierea contractului cu ApaVital. În loc să facă toate demersurile necesare pentru a-i convinge pe toți locatarii să semneze contracte individuale de furnizare a serviciului de apă-canal, cei de la ApaVital au decis debranșarea imobilului.

A fost nevoie de o acțiune în justiție pentru ca serviciul de furnizare a apei să fie reluat de către operator. Magistrații au decis să acorde un termen de 60 de zile astfel încât părțile să poate negocia pentru a găsi o soluție de a ieși din impas.

Advertisements
  

Contactat telefonic, Gheorghe Vlasie, reprezentantul ApaVital la Pașcani a explicat că operatorul nu a decis sistarea serviciului de apă și canalizare, ci reprezentatul de scară care a înaintat o solicitare de reziliere a contractului. Fără un astfel de contract, Vlasie susține că ApaVital nu putea să livreze apă.

Advertisements

Judecătorii pășcăneni au fost însă, după cum am amintit mai sus, de altă părere și au emis o ordonanță prezidențială prin care au obligat operatorul regional să reia furnnizarea serviciului pe o perioadă de 60 de zile.

”Solutia pe scurt: Admite cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de către reclamantul Dospinescu Ionuţ Narcis în contradictoriu cu pârâta Apavital SA şi drept consecinţă,Obligă pârâta Apavital SA să continue furnizarea/prestarea serviciilor de alimentare cu apă potabilă (şi/sau industrială), cu privire la scara A a blocului B7, situat pe strada Ceferiştilor nr. 5 din municipiul Paşcani, până la soluţionarean litigiului asupra fondului însă nu mai mult de 60 de zile de la data pronunţării prezentei ordonanţe, în cazul în care reclamantul nu introduce acţiune în fond. Fără cheltuieli de judecată. Executorie fără somaţie şi fără trecerea unui termen. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare, apelul urmând a fi depus la Judecătoria Paşcani. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 23.08.2022.”

Advertisements
Advertisements

Related posts

Prețul gunoiului a crescut conform contractului de delegare aprobat de Consiliul Local

Redacția

Ștrandul se deschide în week-end! Intrarea gratis! Dacă sunteți cuminți, bazinul se va umple şi cu apă!

Răzvan Grecu

Important pentru locuitorii din zona Paşcaniului! Drumurile judeţene Blăgeşti – Cotnari şi Heci – Iorcani vor fi modernizate

Ema Roman
Încarcă...