NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Inspectorii ISU au amendat Primăria municipiului Pașcani cu 50.000 de lei pentru că nu are autorizație!

Primăria municipiului Pașcani nu este o clădire sigură în caz de incendiu. Aceasta nu are finalizate instalațiile de detectare, semnalizare și de stingere a incendiilor, iar clădirea nu este recepționată. Sunt câteva dintre constatările inspectorilor ISU care au controlat Primăria în data de 11 noiembrie.

 Deși viceprimarul Vasile Axinte a declarat la acea vreme că nu a fost vorba de un control, ci de o consultanță oferită de ISU Iași, inspectorii acestei instituții i-au înmânat la final nota de plată: o amendă de 50.000 de lei.

Conform unui răspuns la o solicitare făcută de Actualitatea TV către ISU Iași, amenda a fost dată deoarece clădirea nu este sigură în cazul unui incendiu. Asta deși în luna septembrie Primăria primise de la aceiași inspectori o sancțiune ce a constat într-un avertisment. În cursul controlului din luna septembrie s-au stabilit și o serie de măsuri pe care administrația trebuia să le îndeplinească pentru ca clădirea Primăriei să poată funcționa legal.

„Primăria municipiului Pașcani a fost controlată de două ori în cursul anului 2015 de către inspectorii din cadrul ISU Iași. La primul control desfășurat în luna septembrie s-a aplicat sancțiunea contravențională advertisment, iar la cel de-al doilea control din luna noiembrie a fost aplicată o amendă în cuantum de 50.000 de lei pentru funționarea fără a deține autorizație de securitate în incendiu. Până la acest moment nu s-a făcut recepția la terminarea lucrărilor și nu au fost realizate măsurile din documentația tehnică. Nu sunt finalizate instalația de detecție și semnalizare a incendiilor și nici instalația de stingere cu sprinklere,” se arată în răspunsul ISU Iași.

 Cu toate acestea, deși știa că Primăria nu este o clădire sigură în cazul unui incendiu, primarul Dumitru Pantazi  a autorizat la insistențele directorului Bibliotecii Municipale,  Mihaela Cojocaru, ca peste 100 de elevi să desfășoare în mai multe zile, 5-7 noiembrie, concursuri de proză și desen în incinta ei.

Rămâne de văzut dacă amenda va fi plătită din bugetul local sau din buzunarul celui care este responsabil direct de această situație și anume primarul Dumitru Pantazi.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Apavital poate accesa fonduri europene, pe când Prest Serv Apa nu!

Teona Gherasim

Furnizarea apei potabile este întreruptă pe trei străzi din Tg. Frumos

Redacția

Ce spun autoritățile despre încorporarea tinerilor pentru război

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site