NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Înșelați: pășcănenii și agenții economici au fost taxați de ApaVital pentru servicii care au fost prestate de Prest Serv Apa

Situație greu de imaginat în municipiul nostru. În plin scandal, în care operatorul de servicii de apă-canal, ApaVital, a sistat furnizarea serviciilor la unele blocuri și societăți comerciale, a ieșit la iveală faptul că o parte dintre sumele reclamate de către acesta se cuvin de fapt Prest Serv Apa.

Mai exact, este vorba despre serviciile de epurare a apelor care sunt prestate în acest moment de operatorul pășcănean, dar impuse la plată de către cel ieșean. Cu alte cuvinte, deși avea obligația de a se adresa la A.N.R.S.C pentru a-și obține aprobarea pentru un preț care să includă doar serviciile prestate: distribuție de apă și transport apă uzată în stația de epurare, ApaVital a preferat să opereze la Pașcani cu prețul de pe întreg județul, fără a avea acoperite, în fapt, serviciile de epurare.

 FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015

  

{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

Astfel, diferența de preț din care trebuiau prestate serviciile de epurare a ajuns din buzunarele pășcănenilor și conturile agenților economici, în contabilitatea ApaVital. Practic, în cele 7 luni de activitate operatorul ieșean a comis față de utilizatorii municipiului infracțiunea de înșelăciune, deoarece acesta a folosit o calitate mincinoasă în raporturile contractuale, mințindu-și  clienții că le va epura apa.

2.200.000 de lei, echivalentul la jumătate de milion de euro, este tunul dat de ApaVital la Pașcani, iar principalul păgubit în această schemă de înșelătorie este operatorul Prest Serv Apa, care în acest moment este la un pas de a închide stația de epurare din lipsa resurselor financiare de a achita energia electrică și consumabile folosite în procesul de epurare.

Deși  situația este critică, acționarul PSA, Consiliul Local, și Consiliul de Administrație nu au înregistrat până acum nicio plângere penală privind această infracțiune în vederea recuperării prejudiciului cauzat.

Reamintim că primarul Dumitru Pantazi a formulat în septembrie 2014 o plângere penală prin care reclama că o parte din semnăturile strânse de societatea civilă împotriva ApaVital sun false. Acum când este vorba despre o infracțiune și un prejudiciu comis de operatorul ieșean, edilul șef nu mai este atât de riguros preferând să negocieze prin restaurante recuperarea banilor.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Vremea în luna martie

Redacția

Consiliul de Administrație propune multiplicarea activității la Prest Serv Apa. Formație de lucrări pentru instalații și închirieri de utilaje

Răzvan Grecu

Ședință ordinară de Consiliu Local. Aleșii se întâlnesc pentru a discuta 10 proiecte aflate pe ordinea de zi

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site