RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Înșelăciunea „Pachetul dvs.” se răspândește iar prin SMS. Nu accesați acest link!

Poliţia Română a transmis o avertizare către persoanele care primesc SMS-uri pentru a urmări coletele aflate în tranzit, de pe diverse numere de telefon, atragând atenţia că este vorba despre o metodă de înşelăciune.

Oamenii primesc mesaje că pachetul este pe drum şi sunt puşi să urmăreasca un link. Cei care dau click riscă însă să îşi infecteze telefonul. Cum numărul celor care au primit astfel de mesaje a crescut simţitor în ultima perioadă, Poliţia Română a lansat un avertisment pentru conştientizarea populaţiei.

În momentul accesării link-ului, se deschide un site fals, al unui operator internaţional de curierat, care solicită descărcarea unei aplicaţii. „Conținutul din telefon sau poate chiar conturile bancare ar putea fi afectate, dacă instalați aplicația dintr-un astfel de mesaj! Înșelăciunea „Pachetul dvs.” se răspândește prin mesaje SMS. Instalați doar aplicații verificate, accesați doar linkuri din surse cunoscute și sesizați orice tentativă de furt a datelor din telefon sau a banilor din cont!”, este avertismentul Poliţiei Române.

ziaruldeiasi.ro

  

Related posts

Reținut de polițiști după ce a tâlhărit un tânăr din Ciohorăni și prin violență și amenințări i-a luat o brățară

Redacția

O bucată de rachetă a căzut în bucătăria unui sătean din Scobinți pe la ora 21:30

Redacția

Tânăr din Stolniceni-Prăjescu cercetat după ce a aruncat cu o piatră în geamul unui tren și a rănit o pasageră

Redacția
Încarcă...