RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Înşelăciune prin metoda Covid la Iași. O femeie i-a dat hoțului cardurile cu PIN

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Iaşi, sub coorodonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi, au identificat şi condus la cercetări un bărbat de 43 ani bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune prin metoda Covid-19.

Din cercetări a rezultat faptul că în perioada 09.11 – 05.12.2020, s-ar fi deplasat la domiciliile a 5 femei, cu vârste cuprinse între 74 şi 86 ani, din mediul rural şi urban, după ce în prealabil acestora li s-ar fi transmis prin telefon că rude apropiate (fiu, fiică, soţ) sunt grav bolnave şi au nevoie de tratament medical de urgenţă sau de aparate de ventilaţie.

Astfel, femeilor le-ar fi fost cerute sume mari de bani (între 5.000 şi 20.000 lei). Bărbatul s-ar fi prezentat, ulterior apelurilor, la domiciliul acestora de unde ar fi ridicat sumele de bani.

Spre exemplu, de la una dintre victime ar fi primit lei şi valută precum şi două carduri bancare cu tot cu codurile PIN.

  

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost iniţial reţinut, iar ulterior prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi şi Judecătoriei, instanţa emiţând mandat de arestare preventivă penteru 30 de zile pe numele său.

Prejudiciul a fost recuperat parţial.

Bărbatul a fost introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.

Cercetările continuă.

ziarul de iasi

Related posts

O femeie din Ruginoasa acuză că a fost sechestrată şi bătută de un bătrân de 89 de ani

Ema Roman

Pascanean condamnat pentru ca si-a torturat fiica pentru sex

Redacția

Accident grav: s-au ciocnit un tir, un camion și un autoturism

Redacția
Încarcă...