NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Inflația a crescut de patru ori în România în ultimul an. Salariile au rămas neschimbate, ba chiar mediul privat este tot mai „cocoșat” de taxe

inflatia-incetineste-in-germania-(+-7,6%),-accelereaza-in-belgia-(+-9,6%)-si-creste-in-spania-(10%).

Rata anuala a inflatiei din Romania a fost de 13 la suta in luna iulie, potrivit datelor furnizate de Eurostat. Aceasta a crescut de aproape 4 ori in ultimul an. In luna iulie 2021, Romania avea o rata anuala a inflatiei de 3,8 %, in februarie anul acesta de 7,9% iar in aprilie de 11,7%.

Fata de luna iunie, inflatia a crescut cu 0,6%. Rata anuală a inflației din zona euro a fost de 8,9% în iulie 2022, în creștere de la 8,6% în iunie. Cu un an mai devreme, rata era 2,2%.

Inflația anuală a Uniunii Europene a fost de 9,8% în iulie 2022, în creștere de la 9,6% în iunie. Cu un an mai devreme, rata era 2,5%. Aceste cifre sunt publicate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene.

Cele mai scăzute rate anuale au fost înregistrate în Franța, Malta (ambele 6,8%) și Finlanda (8,0%). Cele mai mari rate anuale au fost înregistrate în Estonia (23,2%), Letonia (21,3%) și Lituania (20,9%). Comparativ cu iunie, inflația anuală a scăzut în șase state membre, a rămas stabil în trei și a crescut în optsprezece.

Advertisements
Advertisements
  

În iulie, cea mai mare contribuție la rata anuală a inflației din zona euro a venit din partea energiei (+4,02%), urmate de alimente, alcool și tutun (+2,08 %), servicii (+1,60 %) și bunuri industriale neenergetice (+1,16 %).

tele m

Advertisements
Advertisements

Related posts

Proinvest Group – tranzacții importante pentru realizarea primului parc industrial din zona Pașcani

Marius Parteni

„Explozie“ în industria fără fum din Iaşi: numărul de angajați a crescut cu 30%

Redacția

Comercianții din piețele pășcănene sunt nevoiți să lucreze în condiții grele. Bătrânii care vin din localitățile învecinate înfruntă frigul zilnic ca să facă rost de un ban în plus

Teona Gherasim
Încarcă...