RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie

Industria hotelieră și cea a ospitalităţii, “afectate grav de pandemie”

Măsurile restrictive luate din cauza pandemiei de coronavirus au afectat grav industria hotelieră şi pe cea a ospitalităţii din România.

Pierderile se ridică la circa 7 miliarde de euro, iar aproape un sfert dintre cei aproximativ 400.000 de angajaţi din aceste domenii s-au reorientat către alte industrii sau chiar au părăsit ţara. În plus, dintre cele 40.000 de unităţi turistice care funcţionau în ţară, aproape 15.000 nu se vor mai redeschide.

Din aceste motive, reprezentanţii industriei turismului solicită guvernului adoptarea de urgenţă a unor măsuri concrete de sprijin.

Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România: Se discută de un ajutor pentru această industrie, dar, de fapt, este o despăgubire pentru faptul că această industrie este restricţionată. Această despăgubire este sub forma a 20% din diferenţa cifrei de afaceri şi se referă la anul 2020. Există OUG, ea a fost prima oară votată pe 4 decembrie, a mai fost încă o dată votată pe data de 30 decembrie şi va mai fi votată o dată astăzi. Ne aşteaptăm ca aceste fluxuri financiare la un moment dat să apară. Pentru anul 2020 industria care a fost restricţionată nu a primit niciun fel de ajutor din partea guvernului. Facem un apel ca fondurile care au fost votate, adică 500 de milioane de euro să fie repartizate în bugetul pe acest an, în aşa fel încât industria să beneficieze de ele, ele putând fi ulterior recuperate din fonduri europene.

  

Realizator: Reprezentanţii patronatelor din turism mai solicită ca taxele de funcţionare şi impozitele plătite pe clădiri să fie zero pe perioada pandemiei – transmite reporterul RRA, Atena Teognoste.

radio romania actualitati

Related posts

Toate pensiile vor fi recalculate! Cine va primi mai mulți bani

Redacția

De la 1 ianuarie ne plătim întâi AMENZILE și apoi IMPOZITELE

Redacția

Cu cât umflă preţul roşiilor samsarii: Care ar trebui să fie prețul real!

Redacția
Încarcă...